Showbyznys

17. května 2023 12:18

redakce Prima Lajk

Velká rána na MS v hokeji! Přijde Česko kvůli zranění o jednoho z nejlepších hráčů?

České reprezentaci se na mistrovství světa lepí smůla na paty. Po prohraném zápase s Lotyšskem přišel tým o nejvýraznějšího útočníka.

87. mistrovství světa v hokeji se pro český tým rozjelo na první pohled výborně. Ve vypjatém utkání porazili Slováky a připsali si pohodlnou výhru nad Kazachstánem. Jenže od té doby slyší tuzemští fanoušci jednu špatnou zprávu za druhou. Nejen, že přišla šokující prohra nad domácím Lotyšskem, ale lékař reprezentace je tak trochu na roztrhání. Už několik dní musí řeší zranění našich dvou velkých opor, Filipa Chlapíka a Filipa Chytila, který dostal hokejkou do obličeje. Jenže zatímco Chlapík už se možná ve čtvrtek na ledě objeví, nyní na soupisku zraněných přibylo další velké jméno.

Velký otazník totiž visí nad další účastí Lukáše Sedláka v šampionátu. Útočník přitom patří mezi naše nejúspěšnější střelce a s bilancí tři góly a dvě asistence je dokonce druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva. Sedlák se zranil během zápasu s Lotyši, když ho letící puk trefil do nohy. A zprávy okolo osoby zatím nejsou příliš povzbuzující. Sedlák chyběl na středečním tréninku a vyhlídky jsou nejisté. „Lukáš Sedlák v zápase s Lotyšskem utrpěl poranění v dolní polovině těla, které je bolestivé, a dostal dva dny volno," uvedl lékař reprezentace Antonín Chochola podle webu Sport.cz.

Se Sedlákovým zraněním se pak pracuje den po dni a všichni doufají, že se i přes neveselé vyhlídky černý scénář s jeho případným odletem domů nenaplní. „S fyzioterapeuty pracujeme na jeho zranění a dál uvidíme, podle aktuálního zdravotního stavu," dodává Chochola. Tak věřme, že v následujících dnech už uslyšíme jen dobré zprávy a česká marodka se nebude nadále naplňovat.

Sdílejte článek
Štítky zranění úraz Filip Chytil MS v hokeji 2023 Filip Chlapík Lukáš Sedlák

Přečtěte si také