Virály

6. května 2023 18:53

redakce Prima Lajk

Miliardář odhalil plány na poražení vlastní smrti. Co šíleného plánuje provést?

Když se miliardáři nudí aneb Jak jeden slavný podnikatel hodlá bojovat proti vlastní smrti. O co se investor Peter Thiel pokusí?

Od té doby, co komiksoví autoři dali světu Batmana s Iron Manem, snaží se ti skuteční miliardáři, aby byli alespoň z poloviny tak cool jako jejich superhrdinské předobrazy. A nutno dodat, že zatím jim to příliš nejde. Zejména pokles a následný pád na dno popularity Elona Muska coby geniálního inženýra je vskutku pozoruhodný.

Každopádně dalším takovým slavným miliardářem, který se občas nechá inspirovat popkulturou, je zjevně investor a podnikatel Peter Thiel. Hodnota jeho jmění činí okolo 8 miliard dolarů a své peníze většinou investuje do všeho možného od vědy přes moderní technologie až po politiku.

Nyní se každopádně 55letý Thiel přiznal, že se v roce 2014 dohodl s jistou společností, aby ho krátce po smrti zmrazila tak, aby se ho v budoucnosti podle specifických požadavků a nařízení pokusili lidé, co tady budou po nás, oživit. Slavný podnikatel se tak chce doslova postavit smrti a zjistit, jestli je možné tuto lidskou slabinu překonat. Sám k tomu pak dodává, že nikdy nezjistíme, jestli existuje nesmrtelnost, pakliže se budeme bát o ni pokoušet. No, tak každopádně držíme palce.

Sdílejte článek
Štítky smrt Elon Musk miliardář zmražení Peter Thiel

Přečtěte si také