Virály

20. července 2023 18:49

redakce Prima Lajk

Muž ztroskotal na moři pouze se svým psem. Jak dokázali přežít tři měsíce?

V boj o přežití se změnila plavba amatérského jachtaře Tima Shaddocka. Ten se vydal na moře se svým psem, bohužel se kvůli nefunkční elektronice na pobřeží nevrátil dlouhé tři měsíce. Jak se jim podařilo přežít uprostřed oceánu?

V dubnu letošního roku vyplul Australan Tim Shaddock se svou fenkou Bellou z mexického města La Paz s cílem doplout do Francouzské Polynésie. Po cestě je však zasáhla bouře a loď poničila. Kvůli nefunkční elektronice pak zůstala loď unášená téměř tři měsíce na širém oceánu.

Nakonec je zachránila mexická rybářská loď. Trosečník později médiím řekl, že přežili na syrových rybách a dešťové vodě. Když je posádka jiné lodi objevila, byli už úplně bez zásob. Takže se dá s nadsázkou říct, že to bylo už opravdu za pět minut dvanáct. Oba dva byli ale překvapivě v pořádku. „Prošel jsem si velmi těžkou zkouškou na moři a potřebuji si odpočinout a dobře se najíst, protože jsem byl na moři dlouho sám,“ řekl pohublý a zarostlý Shaddock. „Jinak jsem na tom po zdravotní stránce úplně skvěle,“ dodal. Zmínil také, že byl šťastný, že měl po celou dobu této mizérie svého čtyřnohého miláčka s sebou.

Sdílejte článek
Štítky loď plavba trosečník ztroskotání moře Tim Shaddock

Přečtěte si také