Showbyznys

5. února 2024 11:01

Josef Šťastna

Nemocná Céline Dion šokovala fanoušky na cenách Grammy

Kanadská zpěvačka Céline Dion (55) na sebe strhla velkou pozornost, když se nečekaně objevila na předávání cen Grammy. Fanoušci ji dlouho neviděli a nemocná umělkyně si od příznivců i kolegů ze showbyznysu vysloužila vřelý potlesk.

V americkém Los Angeles byly rozdány ceny Grammy a královnou večera se stala Taylor Swift. Ta obdržela už celkem třináctý legendární gramofonek. Zřejmě nejpopulárnější zpěvačka současnosti dostala Grammy za album roku, nejlepší popové vokální album (Midnights).

Velkou pozornost na sebe ale strhla také kanadská zpěvačka Céline Dion. Na pódium přišla téměř na samotném konci galavečera, aby předala ocenění za album roku. Kanadská umělkyně se na veřejnosti objevuje sporadicky. V prosinci 2022 přiznala, že její tělo bojuje s tzv. syndromem ztuhlého člověka. Od publika si Dion vysloužila vřelý a dlouhotrvající potlesk.

„Děkuji vám všem. Miluji vás! Vypadáte nádherně. Když říkám, že jsem ráda, že jsem tady, myslím si to opravdu ze srdce,“ prohlásila Dion směrem k natěšenému publiku. Na Grammy ji doprovodil její syn René-Charles Angélil (23).

Poslední zprávy o stavu Céline Dion byly z prosince

Pro mnohé z přítomných hostů i diváků u televizních obrazovek šlo o velké překvapení, neboť poslední zprávy o zdravotním stavu Céline pocházející z prosince nebyly vůbec optimistické.

„Céline tvrdě pracuje, ale neovládá své svaly. Bolí mě to, protože byla vždy disciplinovaná a pracovitá. Je jisté, že se jednou chce vrátit na scénu. Stane se to? Nevím. Hlasivky jsou také sval. Nemoc postihuje zhruba jednoho člověka z milionu, takže mnoho vědeckých výzkumů neproběhlo,“ řekla před Vánoci Claudette Dion francouzskému magazínu 7 Jours.

Nyní slavná zpěvačka dokázala, že i s takto závažnou chorobou se dá bojovat. Zdá se, že když zrovna nemá intenzivní záchvat, při kterém se svaly stahují v křečích, daří se zpěvačce poměrně dobře. Fanoušci věří, že milovanou interpretku budou vídat na veřejnosti častěji.

S vážnou nemocí a stářím bojuje také herec Alain Delon:

Sdílejte článek

Přečtěte si také