Novotný napsal, že Anička Slováčková brzy umře. Nerudová přispěchala Pavla hájit

Do nechutné kauzy Pavla Novotného (ODS) se zamotala také kandidátka za STAN do Evropského parlamentu Danuše Nerudová. Vše začalo tím, když řeporyjský starosta začal psát, kdy Anička Slováčková umře.

Pavel Novotný si na mušku vzal nejprve Felixe Slováčka. Vadilo mu, že saxofonista a manžel Dády Patrasové se nechal fotit s šéfkou KSČM Kateřinou Konečnou.

„Felix byl vždycky debil,“ uvedl starosta Řeporyjí. Novotný ale pak pokračoval komentářem, kterým zaútočil na Slováčkovu rodinu. „Dávám mu pokoj asi rok a půl, co vím, že mu zemře dcera. Anička bohužel nemá žádnou šanci. Tohle ale přehnal.“ Proti zmíněnému prohlášení, které Novotný nakonec smazal, se ohradila drtivá většina diskutujících. Vyprávět veřejně, kdo kdy umře? To se prostě mezi slušnými lidmi nedělá.

Naštvaný Felix, šokovaná Dáda

Rodina Aničky Slováčkové na slova Pavla Novotného ani reagovat nechtěla. Aničce jsou její blízcí po celou dobu jejího statečného boje s rakovinou velkou oporou. A toto téma je pro ně velmi citlivé. „Nebudeme se k tomu vyjadřovat,“ uvedla pro CNN Prima NEWS její matka Dagmar Patrasová. Bylo patrné, jak ji výrok Pavla Novotného šokoval.

Samotná Anička telefon nezvedala a na SMS zprávy nereagovala. Sdílnější byl Felix Slováček. „Víte co, to snad nemá cenu ani komentovat, každý si o něm musí udělat obrázek sám. Je to bezcitný prase,“ prohlásil pro web CNN Prima NEWS.

Nerudová začala Novotného hájit

Bizarním způsobem se do kauzy Pavla Novotného namotala Danuše Nerudová, která se před volbami do Evropského parlamentu snaží zviditelnit v médiích. Nerudová začala Novotného hájit, že jeho výpad proti komunistům byl v pořádku.

„Paní Konečná, s Pavlem Novotným se na řadě věcí neshodnu, na jedné však určitě ano, že komunisté jsou košťaťa a zločinci,“ napsala Nerudová. V první fázi opomenula komentovat nechutné výroky ohledně Aničky Slováčkové. Pak jí ale došlo, že by měla reagovat i na slova o umírání a napsala, že ten výrok se jí nelíbí.

Poslední slovo měl nakonec Novotný, který se znovu pustil do šéfky komunistů. „Jsi ubohá p*ča, Kateřino. Napsal jsem, co jsem napsal, protože je to tak, jen se to neříká. Na tom, že jsi ubohá rudá p*ča, to nic nemění.“

Danuše Nerudová chce do Evropy:


Přečtěte si také