Showbyznys

14. dubna 2024 04:15

Josef Šťastna

Peklo v kleci! Procházka ulovil soupeře jako filmový Predátor

Rakouský bojovník srbského původu Alexandar Rakić lituje, že Jiřího Procházku před zápasem dráždil. Český bijec možná není samurajem, ale Rakušana v kleci doslova sežral. Toto bylo hodně drtivé vítězství! Zoufalý Rakić na konci zápasu připomínal hadrovou panenku a v kleci se plazil jako zmatený slimák.

To byla jízda! Rakić se jen modlil, kdy toto peklo pro něj skončí!

Pro českého zápasníka šlo o přelomový zápas. Po porážce s Brazilcem Alexem Pereirou musel ukázat, že stále má na to, aby v UFC předváděl vynikající výkony a znovu dostal šanci bojovat o titul šampiona. Boj s rakouským soupeřem ale zvládl ve velkém stylu a Rakiće ve druhém kole přejel jako tank.

ČTĚTE TAKÉ: Velký český úspěch: Bijec Procházka vyvolal v kleci vítězný chaos, řekl si o titulovou bitvu

Procházka svého soupeře přejel jak rozbitou hračku

První kolo začalo ostře. Zápasníci si ani nepodali ruce, okamžitě po zahájení následoval low-kick od Rakiće. Rakušan pracoval na tom, že českému zápasníkovi ničil nohy a dařilo se mu to. Procházka byl na počátku zápasu méně aktivní než jeho soupeř. Rakić svého soupeře nepouštěl vůbec k tělu. Procházka dostal také údery na hlavu, utržil šrám nad okem, ale nešlo o nic fatálního. První kolo byl aktivnější rakouský zápasník.

Jenže druhé kolo vypadalo jinak, otěže zápasu převzal Procházka. Jirka přeřadil na vyšší rychlostní stupeň a Rakić byl rychle v problémech. Ve 2:30 strhl Rakiće na zem a boj dovedl do úspěšného závěru. V tuto chvíli Rakić připomínal hadrovou panenku, netušil, kde je, po zemi se doslova plazil. Hotovo. Procházka ukázal dominanci a Rakušanovi ve druhém kole nedal ani čichnout.

Procházka se bezprostředně po zápase vrátil ke slovům Rakiće, který se mu smál, že není žádným samurajem. „To nejsem. Jsem chlap z Brna. Ale všichni potřebujeme pravidla a já žiju podle samurajských a věřím v sebe,“ uvedl Procházka s tím, že na příštím turnaji se už chce vidět na hlavní kartě.

Procházka chce nyní do klece šampiona

„Děkuju moc za podporu, opravdu si toho vážím. Energie jde cítit a věřím, že předvedu skvělý výkon. Věřím, že jo. Teď už to jen ukázat a zvítězit. Děkuju moc a věřím, že s Českem budu sdílet vítězství,“ uvedl Procházka pro CNN Prima News těsně před zápasem. Svá slova splnil a předvedl sebevědomý výkon. Je vidět, že když je Procházka zdravý, tak může v UFC opravdu dokázat velké věci.

„Nezáleží, kdo vyhraje v hlavním zápase, ale já chci šampiona! Věřím si, věřím ve své sny a chci to všem dokázat. Zvládám dělat nejlepší výkony, ať se děje cokoliv. Byla to bouře. A jak jsem říkal, chtěl bych příště šampiona,“ vzkázal z klece Procházka. Je otázkou, zda vedení UFC mu toto přání splní.

Sdílejte článek
Štítky Brno klec UFC Jiří Procházka Česko Ultimate Fighting Championship Alex Pereira

Přečtěte si také