Showbyznys

12. února 2024 14:05

Josef Šťastna

Hnus, odpad, bahno. Jiří Procházka nikdy Clash of the Stars neviděl, ale bizarnosti odsuzuje

Jiří Procházka během focení před turnajem UFC 295

Organizace Clash of the Stars válcuje trh a během roku 2023 udělala obrovský progres. Vždyť pod hlavičkou této organizace bojuje například už i Václav Mikulášek a zápasy si v hledišti užívá Ivo Rittig nebo Karlos Vémola. Legendární bojovník Jiří Procházka ale koncept Clash of the Stars rázně odmítl.

Organizace Clash of the Stars cílí na mladé publikum a přináší bizarní zápasy influencerů i zajímavých postaviček mimo svět sociálních sítí. Psali jsme také o tom, že nabídku zkusit si zápas v kleci dostali také bývalý premiér Jiří Paroubek nebo influencerka Dominika Myslivcová.

Clash of the Stars je obrovským fenoménem a promotéři si mohou spokojeně mlaskat, protože z podivných zápasů se stala obrovská mašina na peníze. Teenageři ujeté zápasy i doprovodnou show doslova žerou a organizace má před sebou obrovskou budoucnost. To se ale některým lidem nelíbí. Hodně si stěžují třeba šéfové Oktagonu a nejsou jediní. Z Clash of the Stars je dost rozmrzelý také zápasník Jiří Procházka.

Zápasník, který si podmanil svět UFC, přiznal, že Clash of the Stars nesleduje, ale ví, že zápasy nemají vysokou úroveň. „Myslím si, že to naprosto dehonestuje sportovní výkon pravých sportovců v kleci. Je to spíš ostuda, ale věřím, že do budoucna to nějakým způsobem najde cestu s tím sportovním duchem,“ uvedl Procházka pro eXtra.cz a dodal, že pokud soupeři mají za sebou nějaké bojové zkušenosti, tak to on sám považuje za nejnutnější základ.

„Pamatujeme si, že už jsme měli zápas Marpo vs. Rytmus – tohle má smysl. To jsou lidé, kteří ten základ v bojových sportech mají a vědí, co to je, a tu přípravu si prošli. Věřím, že i Clash of the Stars půjde tímto směrem, že to dostane to široké publikum k obrazovkám. A opět jako vždy, že to bude mít tu následnost, že se začne třídit ten odpad, ten hnus a bahno kolem k ryzímu sportu a mistrovství. Pokládám to za jeden z nedílných kroků, abychom se opět dostali do té čistoty,“ myslí si Procházka a chtěl by, aby svět bojových sportů byl v Česku kultivován. Promotéři ale cílí hlavně na zisk.

„Lidi a především organizátoři by si to měli uvědomit, že nechceme mít národ lidí, kteří sledují bahno a odpad, ale chceme mít národ, který sleduje kvalitu. Kvalita sleduje kvalitu. Chceme být lepší, chceme být silnější,“ zakončil slavný bojovník tok svých myšlenek.

Sdílejte článek

Přečtěte si také