Showbyznys

14. dubna 2024 12:49

Josef Šťastna

Procházka cítí krev. Po předkrmu jménem Rakić chce do klece velké jméno. Dojde na Pereiru?

Jiří Procházka po výhře na UFC 300: Titul přivezu zpět do Česka

Aleksandar Rakić možná stále nechápe, jak je možné, že klec v Las Vegas neopustil na nosítkách. Ve druhém kole turnaje UFC ho Jiří Procházka přejel jako tank hadrovou panenku. Co bude dál? Jiří sní o odvetě s Alexem Pereirou.

Český bojovník Jiří Procházka porazil v zápase organizace UFC Rakušana srbského původu Aleksandara Rakiče jasně. Výkon českého zápasníka ocenil i Karlos Vémola. Pro CNN Prima NEWS popsal, že u Procházkových zápasů jsou vždy velké emoce.

„Zápas byl samozřejmě skvělý. Emoce u Jirkových zápasů jsou vždycky velké. Vždycky je to nahoru dolů. Je neuvěřitelné, co dokáže v lidech vyvolávat. A co to znamená pro jeho budoucnost? Určitě titulový zápas, jsem o tom přesvědčený,“ popsal MMA zápasník Karlos Vémola pro CNN Prima NEWS.

Procházka chce zpět pás šampiona

Rakić se snad ještě nesebral ze tmy a Jirka už měl v hlavě jiný plán. Chce zpět titul šampiona a slíbil, že do Česka znovu přiveze tolik žádaný pás.

Hned po zápase Procházka vyzval k dalšímu souboji vítěze hlavního duelu akce UFC 300, ve kterém se o pás šampiona polotěžké váhové kategorie utkali Alex Pereira s Američanem Jamahalem Hillem. „Příště chci šampiona. Ať vyhraje lepší,“ řekl Procházka. Titul o pár hodin později uhájil Pereira, který Hilla knokautoval v prvním kole. „Jediný problém je, že Pereira chce za každou cenu zápasit v Brazílii, což je za měsíc. Nemyslím si, že Jirka bude chtít riskovat. On je pečlivý a vše si připravuje. Je jenom na Jirkovi, kdy nastoupí,“ vysvětlil Vémola.

EKLUZIVNĚ: Vémola o Procházkově triumfu: Neuvěřitelné, co dokáže. Top zápas, určitě ho čeká titulový boj

Před procházkou smekl i Novotný

„Je to šílenec. Když nemáš cementovou palici a totální bomby v rukách, toho kluka nemůžeš porazit. Jakmile Jiří trefí, nejde zastavit,“ napsal svůj názor šéf Oktagonu Ondřej Novotný na síti X. Českému bijci se klaní kamarádi z české scény, smekají před ním i mezinárodní hvězdy.

Co bude s Procházkou dál?

Fanoušci MMA nyní řeší, co dál. Jiří Procházka se vrátil ve velkém stylu a znovu se objevila otázka, zda listopadový zápas s Pereirou nebyla jen nešťastná náhoda vyšperkovaná rychlým ukončením zápasu na pokyn rozhodčího. Jiří hned v kleci po demolici rakouského soupeře prohlásil, že chce bojovat o titul. Ten obhájil Pereira.

Pás šampiona tak drží legendární Brazilec, který ale nevypadá, že by snil o tom, že si dá odvetu s českým zápasníkem, vždyť s ním zápasil v listopadu. Situaci v divizi navíc komplikuje to, že Pereira touží přestoupit do vyšší hmotnostní kategorie. Pro Procházku by to znamenalo, že vysněná odveta by se nekonala.

Karlos Vémola naznačil, že odveta by se konat mohla, ale bylo by to hodně rychlé. Dokázal by se na Poatana český hrdina připravit během čtyř týdnů? Zdá se, že to by bylo velmi uchvátané.

Zajímavý by byl také souboj mezi Procházkou a ruským borcem Magomedem Ankalaevem. Vzhledem k mezinárodní politické situaci by i takový zápas měl ostrý náboj. Naopak to nevypadá, že by se Jiří Procházka nyní měl poměřovat s Hillem. Jisté je, že český zápasník zamotal hlavu nejen fanouškům, ale položil zajímavé otázky také před vedení UFC.

Sdílejte článek
Štítky Brazílie MMA klec Karlos Vémola Jiří Procházka Ondřej Novotný Předkrm Alex Pereira Aleksandar Rakić

Přečtěte si také