Showbyznys

20. října 2023 10:43

Josef Šťastna

Syn české zpěvačky se narodil se srostlými prsty. Veronika popsala složité rozhodování

Talentovaná zpěvačka Veronika Stýblová (29) otevřeně popsala, jakým těžkým rozhodováním si její rodina prošla. Dnes dvouletý syn Sebastian se narodil se srostlými prsty. Veronika se po dohodě s lékaři rozhodla, že na dolních končetinách zatím k operaci nepřistoupí.

Veronika Stýblová nezastírá, že tak trochu čekala, že u Sebastiana se mohou objevit nějaké komplikace. Sebík se narodil se syndaktylií, měl srostlé dva prsty na ručičkách i nožičkách.

„Moje maminka a její bratr, dvojče, mají srostlé prsty na nohou. Sebík byl první v rodině, který to měl i na rukou. Má srostlé i prsty na nohou, ale tam se to standardně neoperuje,“ uvedla Veronika pro web Super.cz s tím, že chvíli přemýšlela, že by synovi nechala srostlé prstíky i na horních končetinách.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jak bydlí Agáta Hanychová

„Uvažovali jsme nad tím, ale byla nám řečena spousta argumentů. Kdyby chtěl být třeba klavíristou, tak by nemohl. A asi by měl problémy i s jinou činností vyžadující drobnou motoriku. I když je fakt, že mu srostlé prsty nepřekážely, naučil se s nimi naprosto perfektně fungovat a teď se bude muset naučit fungovat s pěti prsty,“ dodala talentovaná zpěvačka s tím, že od operace uplynul měsíc a Sebík nyní ručičku musí pravidelně procvičovat, z čehož dobrou náladu nemá. Rehabilitace se neobejde bez bolestivých pohybů.

Bylo by možné zákrok provést i na nožičkách, ale tam se standardně u malých dětí taková operace nedělá. Veronika ale vše bere s obdivuhodným klidem. „Tam se to standardně neoperuje. Takže ploutvičky na nohou mu zůstanou,“ dodala obětavá máma pro Super.cz.

Těšíte se na seriál Banáni? Podívejte se na ukázku:

Sdílejte článek
Štítky zdraví rodina anomálie Veronika Stýblová

Přečtěte si také