Videa

16. ledna 2024 07:00

Petra Jaroševská

V Prostřeno! se objeví Kuběnkova máma a ostatní budou v šoku. Jsou si s Tadeášem podobní?

Máma – Prostřeno! S28 (82)

Upřímně asi nikdo nečeká, že je Tadeáš Kuběnka zkušený kuchař. V úterý ale v Prostřeno! ukáže, že se toho nebojí a neuvaří vůbec špatně. Jen ten dezert nevyjde. Spoléhá totiž na pomoc svojí matky.

V soutěži amatérských kuchařů s mladými influencery, kde uvařila v pondělí Kim Ly něco, co připomínalo hovínko v písku, se v úterý k plotně postaví influencer a provokatér Tadeáš Kuběnka. Pozve soupeře do svého nového bytu, který poprvé uvidí i jeho maminka Lenka. U stolu se sejde s kamarádkou a influencerkou Simonou Tvardek, se zpěvákem Šimonem Oppem, biatlonistou Ondřejem Mánkem a již zmíněnou tiktokerkou Kim Ly.

Čtěte také: Oblíbená soutěž amatérských kuchařů má novou znělku. Prostřeno! dostane moderní švih

Soutěžícím v menu slibuje burratu s pestem a rajčaty, dýňový krémíček, spicy tortilly a pečené brambory s dipem, na závěr by chtěl připravit vafle s lískooříškovým krémem. Nejvíc se na jídlo těší jeho kamarádka Simona, která má ráda stejná jídla jako on. Nejdřív bude Tadeáš trochu nesvůj. Varná deska neposlouchá a nebude si jistý receptem na polévku. Zavolá tedy mamince, která se jeho dotazům, kdy má přidat koření a na jaký stupeň zapnout digestoř, upřímně zasměje. Ocení ale, že Tadeáš vaření nevzdal a snaží se. Soutěžící dostanou jako první předkrm i úkol týdne. Ten ochutnají jen symbolicky, Šimon dokonce dostane spálený krajíc chleba.

Podívejte se, jak Tadeáš bojuje s dezertem:

Počítal s pomocí, dočká se jen vtipů

Při šmejdění toho soutěžící příliš neobjeví, byt ještě není zabydlený, jen na posteli leží pár plyšáků. Ondřej uvidí v polici knihy a podiví se, že Tadeáš čte. Během šmejdění dorazí Tadeášova maminka Lenka. Přinese mu šlehač na těsto a pomůže s opékáním tortilly. Následně se se všemi seznámí. Všichni si maminku prohlédnou. Je tam podoba s Tadeášem? Ten prohlásí, že mu Lenka pomůže s dezertem. „Já mu nebudu pomáhat. Já jsem přinesla mixér a on si to ušlehá sám.“ Na to ji Tadeáš pošle do patřičných míst s tím, že její pomoc potřebuje. „Já myslím, že s vajíčkama ti to půjde,“ zavtipkuje máma o synově sexuální orientaci. Je jasné, že ti dva si v rázné komunikaci nemají co vyčítat. V tomhle je Tadeáš výřečný po mamince.

Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce, Lenka nakonec zůstane, ale skutečně vařit nebude. To se Tadeáše dotkne a ti dva se budou docela drsně špičkovat. Jejich často až vulgární komunikace soupeře překvapí. „Já, kdybych se takhle bavil s maminkou, tak mi asi jednu vlepí,“ hodnotí Šimon. Podaří se hostiteli připravit těsto na vafle nebo to bez pomocnice vzdá? Závěr večera bude patřit karaoke. Kdo zazpívá nejlépe, může si odnést Tadeášovu cenu z Clash of the Stars, což je velká motivace.

Sledujte Prostřeno! každý všední den v 17:55 na Primě. Minulé epizody si můžete připomenout na prima+

Sdílejte článek

Přečtěte si také