Showbyznys

2. října 2023 09:30

Josef Šťastna

Věřila, že rakovinu prsu porazí. Vítězka talentové soutěže Janečková zemřela v 25 letech

V pouhých 25 letech zemřela zpěvačka Patricie Janečková. Talentovaná umělkyně přitom věřila, že náročný boj se zákeřnou nemocí zvládne.

V pouhých 25 letech zemřela operní pěvkyně a muzikálová zpěvačka Patricie Burda Janečková. Informaci o úmrtí mladé talentované ženy sdělila veřejnosti její manažerka Jana Švábová. Janečková se proslavila jako teenagerka, když ve třinácti letech ovládla soutěž Talentmania.

Pořád doufala, že rakovinu porazí

„Je to tady. Již dnes mě čeká operace, na kterou jsem čekala přes půl roku. Vím, že je to správné a budu mnohem blíže k uzdravení se, ale i přesto mám přirozeně respekt a obavy. Vše ale určitě dobře dopadne a já se budu moci brzy vrátit na jeviště,“ popsala zpěvačka na svém facebookovém profilu svůj boj. Věřila, že zlou nemoc dokáže porazit.

Začátkem loňského roku byl Janečkové diagnostikován karcinom prsu, pročež neotálela, dala si pauzu od práce a začala podstupovat náročnou léčbu. Během té se fanouškům ozývala na sociálních sítích, kde se svěřila, že kromě ozařování a chemoterapie podstoupila také mastektomii. V únoru letošního roku se pak vrátila k vystupování na veřejnosti.

Janečková věřila, že klíčovou nadějí pro ni bude mastektomie. V té době za sebou měla už šestnáct chemoterapií! Doufala, že jednu etapu léčby má za sebou, že nyní nastane druhá fáze, jejímž výsledkem bude naděje na celkové uzdravení.

Oporou byl zpěvačce její přítel a poté manžel, herec Vlastimil Burda, za něhož se v červnu letošního roku provdala. Tehdy věřila, že ji čeká krásný život. Bohužel rakovina byla silnější...

Co si myslí o rakovině herec Jaroslav Dušek? Podívejte se na video:

Sdílejte článek
Štítky nemoc soutěž rakovina prsu Patricie Janečková

Přečtěte si také