Showbyznys

2. října 2023 13:44

Josef Šťastna

Nadanou zpěvačku zabila rakovina, Janečková zemřela v 25 letech. Tragédii okomentovala Burešová

V pouhých 25 letech zemřela Patricie Janečková, která patřila k nejtalentovanějším zpěvačkám v Česku. Hluboký zármutek prožívá rodina, v šoku jsou kolegové i fanoušci. Osobní vzpomínku na zesnulou kolegyni přidala také Eva Burešová.

V neděli dne 1. října zemřela operní a koncertní pěvkyně, muzikálová zpěvačka a herečka Patricia Burda Janečková, která se nejvíce proslavila, když jako teenagerka ovládla soutěž Talentmania. Smutnou zprávu o jejím předčasném skonu potvrdila novinářům její manažerka Jana Švábová.

Tragická zpráva zasáhla celý český i slovenský umělecký svět. Velký otřes prožívá také herečka a zpěvačka Eva Burešová.

"Když mi před pár týdny volali, jestli bych za Patricii mohla odzpívat jeden koncert, doufala jsem, že se jedná pouze o záskok z důvodu mnohem jednoduššího," uvedla na svém Instagramu Eva Burešová.

"Když jsem viděla její jméno ve zprávách, myslela jsem, že se jedná pouze o článek o dalším jejím hudebním úspěchu. Nemůžu tomu uvěřit a je mi smutno. Velmi. S Patricií jsme začínaly společně v Národním divadle moravskoslezském, a byť byla ještě velmi mladá, všichni jsme věděli, že takový hlas se tady rodí málo a že o něm jednou uslyšíme zprávy z celého světa. Patricie jako jedna z mála z našeho souboru opravdu pokračovala v operní kariéře a velmi úspěšné. Už ve velmi nízkém věku stála sólově na jevištích a s lehkostí zpívala party, se kterými mají problém mnohem zkušenější zpěvačky," dodala zdrcená hvězda seriálů ZOO či Slunečná.

Začátkem loňského roku byl Janečkové diagnostikován karcinom prsu, pročež neotálela, dala si pauzu od práce a začala podstupovat náročnou léčbu. Během té se fanouškům ozývala na sociálních sítích, kde se svěřila, že kromě ozařování a chemoterapie podstoupila také mastektomii. V únoru letošního roku se pak vrátila k vystupování na veřejnosti. Patricie věřila, že zákeřnou nemoc porazí, rakovina bohužel byla silnější...

Sdílejte článek
Štítky rakovina Instagram Eva Burešová Slunečná Česko Zoo Patricie Janečková

Přečtěte si také