Někteří lidé jsou geneticky nastavení k tomu NENÁVIDĚT ZELENINU! Co to způsobuje?
Proč lidé nenávidí zeleninu?
Nesnášíte zeleninu a docházejí vám výmluvy proč? Pak pro vás mají vědci nejspíš dobré zprávy. Podle BBC jsou totiž někteří lidé geneticky nastavení k tomu mít odpor k zelenině, jako např. brokolici. Podobný gen pak může třeba za to, že vám pivo, káva nebo tmavá čokoláda nechutnají nebo vám přímo zanechávají v ústech hořkou pachuť.
Každý člověk prý zdědí dvě kopie genu jménem TAS2R38. Ten pak může obsahovat buď dvě variace, které znemožní chuť, nebo jednu variaci, která znemožní chuť a jednu variaci, která ji posilní, anebo pak dvě variace, které obě posílí chuť. A jsou to právě ty poslední, které s chutí tak zamávají, že vám po nich přestane chutnat plno věcí.