Vědci přidali mamutí DNA do burgeru. Jak to změnilo jeho chuť?

Vědci experimentují s mamutí DNA. Otestovali ji například v burgeru.

Říkali jste si někdy, jak asi chutnalo mamutí maso, které bylo pravidelnou součástí jídelníčku pračlověka? Díky jedné společnosti experimentující s mamutí DNA v oblasti gastra to možná brzy zjistíte.

Belgická firma Paleo teď totiž zkouší napouštět mamutí protein do veganské verze burgeru za cílem přijít s novou alternativní chutí ke klasickému hovězímu. No a údajně jim to přináší zatím nadějné výsledky.

Jakmile totiž burger několik dobrovolníků ochutnalo, ihned si povšimli mnohem intenzivnější chuti oproti běžnému hovězímu burgeru. Nicméně je třeba dodat, že ačkoliv se zatím mamutí protein jeví jako solidní náhrada opravdového masa, minimálně co se chuti týče, samotná výroba je vzhledem k faktu, že mamuti vyhynuli před 10 tisíci lety, poměrně komplikovaná a tím pádem i dost drahá.


Přečtěte si také