Youtuber zachytil na video svou děsivou nehodu. S paramotorem se otočil a narazil do země

Anthony Vella havaroval se svým paramotorem, když se nečekaně převrátil ve vzduchu a zřítil se z výšky zhruba 30 metrů přímo na zem. Youtuber testoval svůj stroj nad texaskou pouští, a proto celý průběh natáčel. Na video tak zachytil i celou havárii a podstatný čas po ní, kdy ležel na zemi, dokud nepřijeli záchranáři.

Paramotor je motorizovaný padákový kluzák, který může dosáhnout rychlosti až 50–70 km/h. Youtuber Anthony Vella měl velké štěstí, že náraz z výšky pár desítek metrů do země při takové rychlosti přežil. Video, které zveřejnil až pár dnů po incidentu, začíná na nemocničním lůžku. Anthony zde leží se zlomeninou krku, zad a pánve a roztříštěnou pravou paží.

Vysvětlil, čím byla nehoda způsobena, a ukázal havárii ze tří různých úhlů, když padal na zem a okamžitě křičel bolestí. „Pomozte mi, prosím, havaroval jsem se svým létajícím strojem,“ řekl dispečerovi poté, co zoufale požádal Siri, aby zavolala na tísňovou linku 911. Pomoc nakonec dorazila už pár minut po srážce, protože byl youtuber zahlédnut, jak padá z nebe.  „A sakra, mám úplně zlomenou ruku!“ vykřikl Anthony poté, co se prohlédl.

Nakonec se jednomu z mužů, kteří mu přišli na pomoc, podařilo zavolat i jeho ženě Leandře. „Paramotor se zhroutil a mám zlomenou ruku... Budu v pořádku, lásko, neboj se,“ řekl jí Anthony Vella. Nevěřícně odpověděla: „Co tím myslíš, neboj se?“ lekla se samozřejmě jeho láska a řekla, že sežene někoho, kdo se postará o jejich dcery, a spěchá za ním.

Asi 12 minut po srážce muž, který s ním zůstal, viděl v dálce sanitku, ale ta měla problém se k nim dostat. Video je pak ustřiženo a pokračuje až ve chvíli, kdy dorazili záchranáři. „Jsem rád, že mi nepraskla aorta,“ řekl Vella. Když se záchranáři ptali na jeho stav a co se stalo, dorazila v panice také Leandra a běžela k němu. Záchranáři mu dlahovali ruku, zatímco křičel bolestí. „Vzhledem k tomu, že jsi spadl z nebe, vedeš si docela dobře,“ řekl mu jeden z nich.

Množství zranění vyžadovalo operaci, ale Anthony se stále usmívá a děkuje, že je naživu. Paramotor neobviňuje a tvrdí, že je to vynikající stroj, ale varoval diváky, aby své stroje před vzletem na rozdíl od něj třikrát pečlivě zkontrolovali.

„Cítili jsme lásku a podporu od vás všech a nikdy nebudeme schopni vyjádřit, jak moc to pro něj, mě a naši rodinu znamená. Anthony je velmi nadšený, že se může vrátit ke svému silnému a aktivnímu já,“ popsala Leandra. Vella slíbil, že zdokumentuje své zotavení a co nejdříve se vrátí na oblohu.

Zdroj: Daily Mail

Sdílejte článek
Štítky zranění nehoda video havárie youtuber Anthony Vella

Přečtěte si také