Showbyznys

12. srpna 2023 14:35

Josef Šťastna

Angie si pořídila dítě s Pepou, který dluží obrovské peníze. Zvládne ustát finanční šok?

Výrazná influencerka Angie Mangombe a její partner Pepa Kůrka se na Instagramu prezentují jako lidé, kteří mají plno peněz. Realita je ale daleko smutnější. Podle deníku Blesk je na tom zle hlavně Pepa. Povede se rodině složitou dobu zvládnout? Nebo si Angie najde někoho, kdo má peníze?

Angie Mangombe se nikdy netajila tím, že by si ráda našla partnera, který dokáže rodinu zabezpečit. Když už si pořídila dítě, tak čekala, že Pepa Kůrka umí vydělávat peníze. Jenže nyní deník Blesk upozornil na to, jaká je Kůrkova finanční realita.

Muž roku 2016 nejvíc dluží České spořitelně, od které si vzal dva úvěry za skoro 465 tisíc, které nesplácel. Dalších 185 tisíc nevrátil ČSOB, dál také neplatil daně, zdravotní pojištění, takže mezi věřiteli jsou rovněž finanční úřad a Česká průmyslová zdravotní pojišťovna. Max banka (dříve Expobank) mu jako neplatiči zabavila vůz Mercedes třídy C, pořád jí ale – aspoň dle údajů z pohledávek přihlášených do insolvenčního řízení – dluží bezmála 55 tisíc korun. Blesk vypočítal, že sympatický Pepa dlužil k 13. 7. 2021 sumu 799 184,91 korun.

Kůrkovi by snad mohlo pomoci soudního uznání osobního bankrotu a povolení oddlužení. Když bude řádně platit, mohl by se vyhrabat z nejhoršího.

V posledních dostupných dokumentech novináři z Blesku vyčetli, že Kůrka přestal pobírat dávky státní sociální podpory a od června pracuje ve výkupně zlata GetCash. „Průměrný čistý příjem dosahuje 13 528 Kč měsíčně. Jiný příjem dlužník nemá, dál je nemajetný,“ stojí ve zprávě.

Po odečtení životního minima a nákladů na bydlení má Kůrka stanoveny měsíční splátky, nejprve posílal 3 770 a později 4 274 korun. Insolvenční správce očekává, že během 5 let splatí 38,5 % dluhu, zbytek mu může soud prominout. Podle Blesku ale boj s dluhy jde pomalu, loni koncem srpna měl Kurka splaceno necelých 7 procent.

Přibývá lidí s velkými dluhy, podívejte se na video:

Sdílejte článek

Přečtěte si také