Showbyznys

1. května 2024 15:05

Eliška Reiglová

Babičce jsem schovávala alkohol, říká Angie Mangombe. Psychicky mě ždímala

Exotická kráska Angie Mangombe (26), která se proslavila například v reality show Like House, má nyní život jako z pohádky. Jejím partnerem je Muž roku 2016 Josef Kůrka (32) a vychovává s ním syna Rafaela. Ne vždy to ale měla v životě jednoduché. Vychovávala ji totiž babička, která dle jejích slov nadměrně holdovala alkoholu.

Angie Mangombe se netají tím, že vyrůstala bez rodičů, jejichž roli v dětství zastávala babička s nevlastním dědou. Možná i proto dnes působí jako silná žena, kterou jen tak něco nerozhodí a která má na každý hejt přímočarou odpověď. Babička jí sice poskytla lásku, ale ne takovou, jakou by potřebovala. Dle slov pohledné influencerky navíc měla zálibu v alkoholu.

Čtěte také: Whisky, brandy a koňak. Expert prozradil, jakému investičnímu alkoholu se nejvíce daří

„Moje babička hodně pila, jakože extrémně. Já jsem jí schovávala flašky s alkoholem, jako vodku. Věděla jsem, že hodně pila víno, to bylo v pohodě. Hodně kouřila a tak. Ale vím, že jak začala pít tu vodku, tak to byl hrozný problém,“ řekla Angie Mangombe v podcastu Vychovávej s láskou.

Prarodiče v oparu alkoholu

Mnoho zážitků Angie, která je dnes sama maminkou, z hlavy vytěsnila. Jiné se jí ale zaryly hluboko do paměti. „Já si pamatuju, že jednou přišla domů, já jsem tam byla sama, děda byl asi v práci. A babička přišla a já říkám: ‚Jé, babi, konečně,‘ a ona spadla na zem,“ zavzpomínala influencerka. Alkohol pil i děda, ale nevybavuje si, že by na něj měl tak špatný vliv.

„Oni pili s dědou oba, ale děda byl v pohodě. Nepamatuju si, že by byl agresivní nebo něco, ale babička byla taková… Já vím, že o mrtvých jen dobře, beru ji jako mámu, protože mě vychovávala, ona mě nikdy neuhodila, ale psychicky ždímala člověka, když byla opilá,“ přiblížila Mangombe a popsala jeden z ošklivých zážitků.

Čtěte také: Syn slavné moderátorky promluvil o nemoci své matky. Podle lékařů způsobil demenci alkohol

„Ležela jsem v posteli, byl večer a druhý den jsem měla vstávat do školy. Bylo fakt pozdě a ona seděla nahá u mé postele a furt tam říkala něco jako za co jí pán bůh trestá, že vyskočí z balkónu, že mě moje máma nechce. Pořád mě deptala mámou, že mě nechce, že jsem její chyba, že na ní nemám čekat. To bylo asi nejhorší,“ přiznala Angie.

Bolestná ztráta

Přestože dětství neměla úplně růžové, a velký podíl na tom nesla právě nadměrná konzumace alkoholu ze strany prarodičů, udržovala s oběma kontakt až do jejich smrti. Babička zemřela už před lety, o dědu přišla nedávno. Zajíkání ukazovalo, že o jejich odchodu se jí nemluví zrovna snadno.

„Moje babička umřela v mých osmnácti, což je takový ten přelom, že jsem nemusela do dětského domova. Kdyby odešla, tak bych musela. A děda zemřel teď. Oba jsem našla mrtvé. Dědovi bylo v lednu 70 a babičce myslím, že bylo asi kolem šedesátky. Ona nebyla tak stará, když zemřela,“ dodala Angie se slzami v očích.

Chybí vám LIKE HOUSE? Tady si oblíbenou reality show můžete připomenout:

Sdílejte článek
Štítky alkohol láska dětství Influencer Like House Angie Mangombe

Přečtěte si také