Showbyznys

4. prosince 2023 11:03

Josef Šťastna

Barbara věděla, že se blíží konec. V jedné z písní předpověděla svůj odchod

Barbara Haščáková, která se proslavila ve skupině Maduard a také ve dvojici s MC Erikem, odešla z tohoto světa ve 43 letech. Slovenská zpěvačka měla velmi křehkou duši a věděla, že čas umí běžet velmi rychle.

Talentová umělkyně Barbara Haščáková se narodila v Košicích v roce 1979. V 90. letech se zapsala mezi stálice slovenské populární hudby, působila ve skupině Maduar, v seskupení MC Erik & Barbara, ale uplatnila se i jako sólová zpěvačka. Její život vyhasl na Floridě, kde se svým partnerem žila. Zpráva o náhlém odchodu skvělé zpěvačky dorazila na Slovensko se zpožděním. Přitom sama Barbara tušila, že její čas se krátí.

Dlouhé roky ji trápily problémy se slinivkou břišní. Podle jejího bratra Andreje ale nakonec zemřela kvůli akutní mozkové příhodě.

ČTĚTE TAKÉ: Byli MC Erik a Barbara milenci? Erik promluvil až po letech

V písni s názvem Nech šťastie máš popsala, jak se cítí žena, která ví, že její čas se nachýlil...

Cítim že sa môj čas rýchlo napĺňa, dúfam že to teraz pochopíš, myšlienkami stále plávam v modlidbách, príde deň ten deň keď odídem, pri tebe stále som ved Boh verí nám dvom, aj keď predo mnou je nový horizont, nech šťastie máš ty máš to právo byť, a viera v nás stále nech ťa chráni, nech šťastie máš smútok sa vytratí, príde deň ten deň keď musím ísť.

Se zdravotními problémy bojovala dlouho

Zpěvačku dlouhou dobu trápily vážné zdravotní problémy. „Moje tělo vysílalo signály, ale nepřikládala jsem tomu velkou důležitost. Když jsem snědla něco pikantního, měla jsem nesnesitelné bolesti břicha, stejně jako když jsem požila alkohol. Myslela jsem ale, že mám jen slabý žaludek,“ přiznala serveru Plus 7 Barbara před deseti lety.

Lékaři jí diagnostikovali akutní zápal pankreatu (slinivky břišní) a před dvěma lety musela být hospitalizovaná v nemocnici. Poté, co ji lékaři proopustili, musela být neustále pod lékařským dohledem a brát léky. Dne 22. listopadu její výjimečná životní pouť bohužel skončila...

Do nebe odešla také Sinéad O'Connor:

Sdílejte článek
Štítky smrt Slovensko zpěvačka MC Erik a Barbara Erik Aresta Barbara Haščáková

Přečtěte si také