Showbyznys

27. dubna 2024 11:12

Radek Londin

Britney Spears zuří. Musí urovnat soudní spor s otcem a vyjde ji to sakra draho

Dlouholetý spor skončil způsobem, jaký si zpěvačka rozhodně nepředstavovala.

Britney Spears (42) musela urovnat dlouholetý právní spor se svým otcem a rovněž bývalým opatrovníkem. Jamie Spears (71) od ní dostane něco přes dva miliony dolarů za veškeré náklady na právní služby, které mu vznikly. Britney nedostane nic.

Podle informací magazínu TMZ bývalá popová hvězda zuří, jelikož ji její právník Mathew Rosengart do posledního momentu ujišťoval, že má solidní šanci celý spor vyhrát. Sama za jeho služby údajně zaplatila přes 4 miliony dolarů!

Podstatou sporu bylo, že měl Jamie Spears špatně spravovat majetek své dcery po dobu třinácti let, kdy byl jejím opatrovníkem. Jamie, zastupovaný právnickým týmem v čele s Alexem Weingartenem, oponoval, že vše bylo v pořádku, jelikož každý výdaj a pohyb na účtu měl schválený opatrovnickým soudcem.

Ještě v únoru 2024 to vypadalo, že se spor potáhne ještě hodně dlouho. Jamie však tvrdil, že Britney používá zdržovací taktiky a naléhal na soudce, aby nepovolil další odklad a odročení, které by posunulo začátek řízení na pozdější datum.

Podmínky mimosoudního vyrovnání nebyly zveřejněny, ale právní tým zpěvačky vydal prohlášení: „Jak si sama přála, její svoboda nyní zahrnuje i to, že se už nebude muset účastnit soudních jednání ani být součástí dalších řízení v této věci... Bylo nám ctí a výsadou zastupovat, chránit a obhajovat Britney Spears.“

Opatrovnictví nad majetkem i osobou Britney Spears bylo zrušeno 12. listopadu 2021. Sama ho označila za zneužívající a prohlásila: „Chci mít možnost se vdát a mít děti.“ Skutečně tak učinila. V dubnu 2022 oznámila, že čeká potomka se svým přítelem Samem Asgharim, kterého si ještě v létě vzala. O dítě přišla a rok po svatbě oznámil Asghari, že se s ní rozvádí z důvodu nesmiřitelných rozdílů.

Jedna z největších hudebních hvězd začátku 21. století stojící za hity jako Gimme More nebo Toxic vydala nedávno vzpomínkovou knihu The Woman in Me. Stala se bestsellerem a brzy by měla vyjít i v češtině. Přestože vydala singly s Eltonem Johnem nebo producentem a rapperem will.i.am, přitahuje pozornost zejména výstupy na sociálních sítích. „Pořád říkají, že se obracím na různé lidi, aby mi udělali nové album... Do hudebního průmyslu už se nevrátím,“ napsala na Instagram.

Zdroj: TMZ, Daily Mail

Britney Spears rok po svatbě oznámila v září 2023 rozvod se Samem Asgharim:

Sdílejte článek
Štítky kauza kompenzace skandál soudní spor Britney Spears Jamie Spears Sam Asghari opatrovnictví Britney Spearsová

Přečtěte si také