Virály

3. května 2023 17:29

redakce Prima Lajk

Byl lepší Muhammad Ali, nebo Mike Tyson? Umělá inteligence vybrala vítěze fiktivního duelu

Umělá inteligence vybrala vítěze fiktivního duelu mezi Mikem Tysonem a Muhammadem Alim. Který legendární boxer by vyhrál?

Lionel Messi, nebo Cristiano Ronaldo? Batman, nebo Iron Man? Muhammad Ali, nebo Mike Tyson? Tak přesně k těmhle v reálu zbytečným, ale pro úzké skupinky nadšenců ať už do fotbalu, komiksů, nebo bojových sportů naprosto zásadním debatám je jinak nebezpečně rychle se vyvíjející umělá inteligence skvělá. Může a bude je s vámi totiž vést tak dlouho, jak se vám jenom zlíbí.

Každopádně poté, co se redaktoři serveru Ruik.cz AI zeptali, jak by podle ní vypadala taková ideální fotbalová jedenáctka, přišli nyní s dotazem na právě onen poslední zmíněný duel Ali vs. Tyson. Oba legendární boxeři mají na kontě nespočet titulů a velkých vítězství, proti sobě ale nikdy nenastoupili, jelikož byli věkově i váhově dost odlišné kategorie. Už v roce 1986 se nicméně lidi ptali, jak by takový fiktivní střet asi dopadl.

Inu pokud bychom měli věřit umělé inteligenci, a pokud by nastavení bylo takové, že by oběma boxerům bylo 22 let (kdy už na kontě měli titul mistra světa a byli ve vrcholné formě), uvedl chatovací robot nejdřív vcelku bezpečnou odpověď, že by šanci měli oba a záleželo by spíš na štěstí a náhodě. Jakmile si však AI musela vybrat, nakonec označila za favorita Aliho. Škoda, že ještě umělá inteligence nedokáže takový zápas graficky nasimulovat se všemi detaily.

Sdílejte článek
Štítky umělá inteligence boxer Lionel Messi Mike Tyson Cristiano Ronaldo Muhammad Ali

Přečtěte si také