Duel mezi Kinclem a Vémolou. Náš zápas je pro mě obrovská zkouška, přiznal Karlos

Nejočekávanější MMA zápas tohoto roku už je prakticky za rohem. A ještě před střetem v ringu se Karlos Vémola a Patrik Kincl potkali ve studiu. A došlo na jejich osobní i soudní spory a šance na výhru.

Již 20. května se fanoušci MMA dočkají dlouho očekávaného zápasu, u něhož už se možná obávali, že se nikdy neuskuteční – bitvy mezi Karlosem Vémolou a Patrikem Kinclem. Z bývalých kamarádů se stali během let nesmiřitelní rivalové, kteří na sobě nenechávají nit suchou a v kleci už si své účty vyřídí podruhé. Ještě před jejich střetem v O2 Areně se ovšem oba bijci sešli ve studiu CNN Prima News ke vzájemnému rozhovoru. Interview provázelo přísná opatření. Od zápasníků byl totiž vznesen požadavek, že se před vysíláním nechtějí za žádnou cenu potkat. O hutnou a drsnou atmosféru tak neměla být nouze.

Zkouška před Attilou

Nakonec se ovšem oba borci před kamerami udrželi a místo drsných nadávek se vedl poklidný rozhovor, v němž oba řekli své jasné úhly pohledu. Karlos Vémola uvedl, že zatímco pro něj se zápas vede už v čistě profesní a sportovní rovině, pro jeho rivala je duel stále příliš osobní. I přesto ale „Terminátor“ přiznává, že zápas s Kinclem je pro něj extrémně důležitý a je opět pod velkým tlakem. Jedná se prý v jeho kariéře o velký test, jenž ukáže, jestli si může poté troufnout na odvetný zápas s Attilou Véghem. „Kdybych ho nedokázal porazit, jak můžu být tak drzý a vyzývat Attilu Végha, který už mě jednou porazil?“ uvedl Vémola důvod, proč je pro něj blížící se fight tak důležitý a musí ho vyhrát.

Patrik Kincl se ovšem cítí ve formě a hlásí, že jeho zdravotní problémy už jsou minulostí. „Jsem na tom lépe než výborně. Ruka je silnější a rychlejší než předtím. Skoro tomu nemůžu věřit. Těším se, až ji vypustím. Jdu si pro vítězství,“ řekl sebevědomě Kincl. Vémola si naopak myslí, že zápas bude probíhat podobně, jako jejich několik let starý duel, kdy Karlos vyhrál na body. „Dělám pořád to samý. Nepřijdu do ringu s něčím novým. Otázka je, jestli to můj soupeř dokáže zastavit. Budu mladým klukům pořád dokazovat, že Terminátor nepatří do starýho železa,“ dodal Vémola.

Soudní spory

Debata se ovšem stočila i k jejich soudnímu sporu, kdy se Kincl ohradil proti Vémolovým výrokům, které měly údajně naznačovat, že to byl právě zápasnický rival, kdo Karlose udal v případě jeho aktuálních problémů se zákonem. „Jde o jeho osobní spory, které jsou mimo zákon. Úmyslně do toho zapojil i mě a moje jméno. Tahle kauza mě dost překročila a překročila sport. Dotklo se to i mé ženy,“ vysvětlil Kincl.

Podle Vémoly ovšem byly myšleny výroky trochu jinak a celá záležitost se pro něj svým způsobem uzavře při zápasu 20. května. „Jsme první organizace na světě, kde se trash talk řeší soudní cestou. Možná se mi Patrik chtěl dostat do hlavy a neunesl to. Přebral to do osobní roviny,“ řekl „Terminátor“. I přes rozdílné názory a mírně napjatou atmosféru si ovšem oba bojovníci vyznali vzájemně respekt. Komu budete v očekávaném zápasu fandit vy?

Sdílejte článek
Štítky rozhovor Karlos Vémola Attila Végh Patrik Kincl

Přečtěte si také