GALERIE: Těchto 10 potravin můžete sníst i po datu spotřeby!
Určitě se vám stalo, že jste zapomněli v lednici třeba jogurt nebo nedejbože čokoládu a pak jste potravinu museli vyhodit, protože prošla. Někdy ale nevadí, že je třeba týden po spotřební době, můžete se dát do jídla.
Překvapí vás, že třeba takové mléko nebo vejce vydrží poměrně hodně. Dobrým konzervantem je také cukr a klasicky sůl. Takže třeba brambůrky si můžete dopřát, i když na ně ve špajzu zapomenete. Důležité je, aby nezměkly a nezvlhly.
Jen v Evropské unii se ročně vyhodí 88 milionů potravin, které by se daly zkonzumovat. To způspbuje ztráty dosahující téměř 150 milionů eur. Jedním ze způsobů, jak tomu předejít, je naučit se s nakoupeným jídlem hospodařit.
V galerii najdete potraviny, které můžete jíst déle, a také rady, jak s nimi nakládat: