Showbyznys

16. května 2023 14:49

redakce Prima Lajk

Fanoušci zuří po prohře s Lotyšskem. Ptají se, proč trenéři nenechají chytat nejlepšího českého brankáře na MS

Česko má na MS první prohru. Fanoušci nyní spekulují, jestli by to s jiným gólmanem nebylo přece jen lepší.

Jako jediný chytá v NHL. Navíc má za sebou skvělou sezonu s týmem Arizony. Loni pak dokonce přispěl národnímu týmu k zisku první medaile po 10 letech. Přesto na letošním MS zatím Karel Vejmelka nedostal šanci. Jednou sledoval zápas na tribuně, další dva pak stál na střídačce coby náhradník. Jenže po hořké prohře s týmem domácího Lotyšska se fanoušci nyní dožadují odpovědí, proč už Vejmelka dávno nechytá.

A nelze se divit. Odborníci i veřejnost se shodují na tom, že Vejmelka má jednoznačně nejlepší předpoklady pro to, aby byl na MS českou brankářskou jedničkou. Čím větší zápasová zátěž, tím se navíc zvyšuje šance, že se brankář rozchytá a nabere formu. Jenže místo toho se do brány dvakrát postavil nevýrazný Šimon Hrubec, jehož oblibou je puky vyrážet na dorážky, a jednou Marek Langhamer, který ač dobrý, taky až příliš často chybuje.

Bohužel ale od českého týmu žádné jasné odpovědi nepřicházejí. Zdá se, že trenér brankářů Zdeněk Orct, jenž v NHL nikdy nechytal a který rozhoduje o tom, koho do jednotlivých zápasů nasadí, má buď s Vejmelkou problém, nebo se v zákulisí děje ještě něco, o čem nikdo netuší. Třeba je Karel Vejmelka zraněný. Pak je ale otázka, proč vůbec stojí na střídačce. A proč trenéři nepovolali některého z mnoha dalších českých top brankářů působících v NHL. Tolik talentu v této oblasti máme, ale místo toho dostávají šanci gólmani, kteří jsou schopni si dát hokejkou vlastní gól. Snad se nad tím hlavní kouč národního týmu Kari Jalonen zamyslí a příště postaví do brány konečně českou jedničku. Jinak bychom taky mohli mít po skvělém startu trable vůbec postoupit do čtvrtfinále.

Sdílejte článek
Štítky NHL trenér brankář Lotyšsko Česko Arizona Coyotes Šimon Hrubec MS v hokeji 2023 Karel Vejmelka Marek Langhamer Kari Jalonen

Přečtěte si také