Showbyznys

12. srpna 2024 08:38

Tomáš Durčák

Hanko, takhle se zdravil Hitler. Hvězda Clash of the Stars hajlovala

Gelnarová v Clash of the Stars

Influencerka Hana Gelnarová si pořádně zavařila. Na videu, které sama sdílela na sociálních sítích, se totiž s přáteli natočila, jak synchronizovaně před televizí hajlují. Bojovnice Clash of the Stars se nyní pokusila vydat omluvu, že vlastní neví, co zdvižená pravice znamená.

lash of the Stars nezažívá příliš povedené období. Poté, co po homofobních komentářích Samira Marginy o „zabíjení a lovení gayů“ kromě obrovské ostudy organizace mimo jiné ztratila lukrativní spolupráci se sázkovou kanceláří Fortuna, je tady další skandál. Účastnice Clashe Hana Gelnarová, kterou na Instagramu sleduje bezmála 200 tisíc fanoušků, totiž na videu předváděla poskakování s nataženou rukou, jako kdyby zdravila Hitlera.

Podívejte se na video, jak Gelnarová zvedala pravici:

Nyní přispěchala s rychlou omluvou, v níž tvrdí, že netušila, co zvednutá pravice znamená. „Netušila jsem, že budu někdy muset točit takové vyjadřovací video. Určitě se k některým z vás dostalo video, kde jsme v obýváku před televizí, děláme tam mažoretky, hraju si tam na vojáka a dělám tohle,“ začala Gelnarová s náznakem hajlování zdviženou pravicí.

ČTĚTE TAKÉ: Kompletní vyjádření Hany Gelnarové najdete zde!

„Upřímně, teď mi to věřit můžete i nemusíte. Ale já znám svou pravdu a lidi, co mě znají, ví, že já taková nejsem. V životě nedělám tyhle špatné věci, nejsem ten typ člověka. Přidala jsem se k ostatním a jela jsem si tam mažoretky, vojáčky. Bohužel jsem tady toto neznala a můžete si myslet, jaká jsem hloupá, že neznám tyhle věci jako hajlování,“ pokusila se Hanka svůj přešlap hodit na neznalost.

„Vím, že teď ponesu následky, protože to nebylo dobré. Když jsem se dozvěděla, co to znamená, okamžitě jsem storýčko smazala, ale už bylo pozdě a bylo jasné, že se to potáhne. Kdybych věděla, co to znamená, je jasné, že bych to tam nedala. Proč bych to tam dávala. To ale nikomu nedokážete,“ snažila se dál Gelnarová obhajovat zlomeným, uplakaným hlasem.

„Budu si teď muset dát od socek detox, protože co si budeme, nejsem zvyklá na takový hate a komentáře. Je to poprvé, co to zažívám. A není to úplně nejpříjemnější. Díky všem, co mi věří a vědí, jaká jsem. Mohla bych vám to odpřisáhnout na cokoliv, ale každý samozřejmě má svou pravdu. Chtěla jsem se ale veřejně omluvit a objasnit, že nejsem zastánce těchto věcí,“ dodala na závěr influencerka.

Mohlo by vás zajímat: Muži nám opět ničí život. Zrušení vídeňských koncertů Taylor Swift vyvolalo bouřlivé reakce

Redakce Prima Cool se Gelnarovou pokusila kontaktovat s prosbou o další vyjádření, avšak až do doby publikování tohoto textu jsme se nedočkali odpovědi. Je jisté, že organizace Clash of the Stars jí za tento přešlap rozhodně nepoděkuje. Svědčí o tom ostatně i reakce na její omluvu, kde převládá názor, že i pokud by byla tak nevzdělaná a netušila pravý význam hajlování, neznalost v těchto věcech zkrátka nemůže a ani nesmí omlouvat.

„Pardon, ale tohle nevědět? To snad ví i děti ve čtvrté třídě… nevědět takové základy? Tohle by opravdu měl znát každý,“ podivuje se v komentáři jeden z uživatelů. „Proč jsi to teda dělala, když nevíš, co to znamená? Je mimochodem dost smutný, že ve tvém věku nevíš, co to znamená… a ani ti nepřijde divné, že to děláš na starou německou písničku,“ chytá se za hlavu další komentující.

„Mažoretky na takovou písničku? Jakou další výmluvu tam máš,“ nevěří Gelnarové její omluvu další sledující. Influencerka a zápasnice Clashe však našla i podpůrné hlasy, byť některé byly přinejmenším rovněž na pováženou. „Kdo říká, že nikdy nezahajloval, kecá. Takže bych byl úplně v klidu,“ myslí si o kontroverzním storýčku komentující Marek Musil.  „Nic se neděje, lidi řeší pi*oviny. Udělala si srandu, 5 let zpátky by tohle nikdo neřešil. Všichni si hrajou na moralisty, může být ok,“ pokusil se Hanku uchlácholit její kolega z Clashe Snejks.

Promluvil také Tomáš Linh Le Sy

Nechutný skandál pro CNN Prima NEWS okomentoval také šéf Clash of the Stars Tomáš Linh Le Sy. „Od Hanky je to naprostá hloupost a hodně mě to od ní překvapilo. Vysvětlení, že nevěděla, co dělá a co to znamená, se mi těžko věří,“ uvedl Le Sy. „Podle mě jsme viděli spíš ukázku jejich hodně hloupého humoru a ještě větší ukázku hlouposti v tom, že to zveřejnili. Zároveň však Hanku nikdo podle mě nemůže podezírat z toho, že je doopravdy nacistka nebo cokoliv podobného. Věřím a doufám, že celá jejich parta s tímhle přestane, protože to fakt není sranda. Tak jak si oni možná myslí,“ dodal šéf Clash of the Stars.

Sdílejte článek
Štítky Adolf Hitler Instagram televize celebrity pravice Fortuna sport Influencer Clash of the Stars Hana Gelnarová umění, kultura, zábava a média společenská rubrika hromadné sdělovací prostředky

Přečtěte si také