Sex a vztahy

17. října 2023 10:31

Josef Šťastna

Jsem kluk, který se nechal předělat na holku. Byla to chyba, říká Daniel

Travesti show - Prostřeno!

Narodil se jako kluk, ale měl problémy v rodině. V pubertě hledal svou identitu a byl často šikanovaný. Napadlo ho, že se narodil do špatného těla. V osmnácti letech se nechal předělat na holku. Dnes kadeřník Daniel Black (23) říká, že to byla největší chyba jeho života.

Daniel Black v poslední době začal vyprávět svůj příběh o tom, jak se chtěl stát ženou, ale jak mu to nepomohlo v boji s vnitřními démony. Daniel se dlouho hledal a doma nenacházel v těžkých dnech žádnou oporu. V osmnácti se rozhodl, že půjde na operaci pohlavních orgánů. Později mu došlo, že to byla obrovské chyba.

„Jsem muž, který měl kdysi pocit, že je žena. Teď se snažím pomoci lidem, kteří té ideologii propadnou. Je to demagogie,“ uvedl v rozhovoru pro iDnes.cz s tím, že nyní je v procesu detranzice a chce varovat mladé lidi, kteří nejsou ještě ukotvení ve světě a mají pocit, že jsou ve špatném těle.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: IDEO: Přeměna z ženy na muže je opravdu náročná!

„Jsem kluk, který se nechal předělat na holku. Nepomohlo mi to k sebelásce. Zhoršilo se to,“ dodal Daniel, který se narodil do rodiny horníky a má další tři sourozence.

„Jsou to čtyři měsíce, co jsem přestal brát ženské hormony a začal jsem se znovu prezentovat jako muž. Začátky byly nejtěžší, ale zároveň ten pocit svobody byl skvělý. Celá detranzice je velmi náročná,“ přiznal Daniel, který si dnes uvědomuje, že v pubertě měl řadu psychických problémů, které mylně spojoval se sexuální identitou.

Daniel tvrdí, že mu v šestnácti letech lékařka stanovila diagnózu během třiceti minut a on začal brát hormony a chystal se na kompletní přeměnu. V té době věřil, že změna pohlaví všechny jeho problémy vyřeší. Kvůli tranzici v ženu musel přerušit školu, protože k dlouhodobým depresím se přidaly sociální fóbie. Dnes Daniel vystupuje jako aktivista, který jde proti proudu.

Daniel jde proti proudu

„Jdu proti propagandě. Hodně trans aktivistů říká v České republice, že tranzice vám přinese štěstí. Já říkám, že ne. Říkám: Nechoď do tranzice, zajdi si k psychologovi. Tihle trans aktivisté je podporují v tom, aby u psychiatra lhali. Radí jim také, co mají u psychiatra říkat, aby hormony dostali. Strašně je chtějí, já jsem je také chtěl. Je to hrozně nebezpečné, hlavně u dětí. Já říkám, že trans dítě je jako pes – vegan. Víte, kdo za tím stojí. Pochybuji, že nějaké dítě si vůbec uvědomuje, co znamená být mužem a ženou. Dětem třeba zakazují hrát si s panenkami nebo nosit šaty. Dítě to nedokáže rozlišit. Já vlastně neznám nikoho, kdo by si šel pro diagnózu transsexuality a řekl, že se cítí být v jiném těle, a tu diagnózu by nedostal. A to je hrozně nebezpečné,“ uvedl Daniel v talk show Na kafeečko při rozhovoru s Miluší Bittnerovou.

„Myšlenky na sebevraždu se dokonce po tranzici zvednou, protože psychické nemoci se tranzicí nevyřeší. Proto je vám ještě hůř. Najednou do společnosti nezapadáte. Snažíte se být někým jiným. Nátlak společnosti je mnohem větší, než když jste zvláštní kluk. Když jste zvláštní kluk, tak vám řeknou, že vás mají rádi takového, jaký jste. Jakmile jste muž, který se snaží být ženou, tak je to složitější. Když vás někdo osloví v mužském rodě, tak se vás to velmi dotkne, protože máte pocit, že nemáte to, čeho jste se snažila dosáhnout,“ dodal Daniel v talk show Na kafeečko s tím, že dnes je přesvědčený, že transsexualita je psychická porucha a že dvacet procent lidí přeměny později lituje.

Sdílejte článek