Sex a vztahy

17. října 2023 09:09

Josef Šťastna

Matěj měl sex 40 hodin. Dvojnásobně se mu zvětšil orgán, ale pokračoval dál

Nový seriál Banáni sledujte exkluzivně na prima+

Měli jste někdy sex více než tři hodiny? Tak to pořád nic není. Existují lidé, kteří si dají drogy a pak mají sex v kuse třeba dva dny. Necítí bolest a pokračují, dokud mohou dýchat a nepadnou do mdlob.

V České republice přibývá lidí, kteří užívají drogy kvůli tomu, aby vylepšili svůj sexuální zážitek. Jedná se o tzv. chemsex. Dříve se předpokládalo, že je to fenomén, který přitahuje hlavně homosexuální komunitu. Bez drog si ale sexuální akt neumí představit stále větší procento heterosexuálů.

Novináři z webu Aktuálně.cz vyzpovídali třiačtyřicetiletého bankovního analytika Matěje, který rád užíval marihuanu, kokain, pervitin či mefedron. Jeden večer se s kamarády sešli za účelem chemsexu a díky třem gramům kokainu vydrželi souložit asi čtyřicet hodin v kuse. „V jednu chvíli jsme si všimli, že máme úplně nateklé pohlavní orgány. Jejich velikost se téměř zdvojnásobila, přesto jsme pokračovali dalších asi dvanáct hodin. Bolest pro nás neexistovala. Dělali jsme úplně všechno, opakovaně. Pauzy byly jen, když jsme už nemohli dýchat. Nechtěli jsme přestat, byla to zábava,“ popsal Matěj pro Aktuálně.cz.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT. Máte rádi filmy a seriály o kokainu? Prima připravila pro vás nový seriál!

Podobné stavy zná také dvaadvacetiletá studentka Jana. Ta začala drogy brát se svým partnerem od osmnácti let. Jednou byla tak nadržená, že si to rozdala s bezdomovcem. Dnes říká, že na drogách dělala při sexu věci, na které se jinak skoro bojí pomyslet.

Fenoménu se věnuje psycholožka Xenie Uholyeva, která upozorňuje na nebezpečí, které do sexuálního života drogy přinášejí. Nejde jen o závislost, ale člověku se zcela změní vnímání sexuálního prožitku a klasický sex ho pak už nebaví.

Další problém pak představuje zduřelá sliznice, která začne po několikahodinovém sexu znamenat rizikové prostřední pro šíření různých pohlavních chorob.

Podle odborníků lidé, kteří si často podobné zážitky dopřávají, hazardují se svým zdravím. Často je pak trápí bolesti hlavy, kloubů, bolest na hrudi, třes, sucho v ústech či toxická psychóza. Lidem, kteří chemickému sexu propadli, také hrozí mozková mrtvice či poškození jater.

Sledujete podcast Hlasy zločinu? Podívejte se na ukázku:

Sdílejte článek
Štítky drogy pohlavní choroby Sex erotika soulož