Showbyznys

21. května 2023 20:15

redakce Prima Lajk

Karlos Vémola se konečně vyjádřil k prohře nad Kinclem. Jakou chybu už nikdy neudělá?

MMA v O2 areně. Oktagon 20. května. Vémola vs. Kincl

Vyjádření, na které po sobotní zápasu v O2 Areně čekalo celé Česko. Přiznal Karlos Vémola porážku, nebo se i po fightu pustil do soupeře?

Celé České momentálně žije porážkou Karlose Vémoly v zápase roku v Oktagonu, kde ho na body u pletiva ubránil a umlátil Patrik Kincl a získal tak znovu titul šampiona střední váhy. Mnozí diváci sice tvrdí, že právě český Terminátor byl během střetu tím aktivnějším, nedokázal ovšem z tlaku nic vyždímat a to ho stálo titul. Nakonec odešel bez podání ruky soupeři co nejrychleji z klece, podle informací CNN Prima News měl zamířit ihned do nemocnice a prakticky celý den o sobě nedal vědět. Až nyní se na svém instagramovém profilu k celému zápasu vyjádřil.

A zatímco v kleci mu sportovní chování chybělo, zde si trochu posypal popel na hlavu a uznal, že prohra je hlavně jeho chybou a měl zápas prostě a jednoduše dříve ukončit. „I když dost lidí říkalo, že jsem to vyhrál, tak teď je to jedno, protože jsem to měl ukončit a nenechat nikoho na pochybách. Do pátého kola jsem šel s tím, že vedu. Kdybych věděl, že to tak není, nastoupil bych do posledního kola jinak a klidně bych riskoval i to, že se nechám knockoutovat,“ tvrdí Vémola a říká, že Kincl je zkrátka šampion. To, že do zápasu nešel s větší vervou a odhodláním soupeře složit, je pak chyba, kterou už asi nikdy neudělá.

Není to ovšem jediná věc, které se chce v budoucí zápasnické kariéře vyhnout. Už nikdy nehodlá kvůli zápasu drasticky snižovat svou váhu, jako to udělal v minulých dnech. „To, co jsem provedl svojí rodině, přátelům, týmu a všem okolo se shazováním do 84 kg, už opakovat nebudu, takže do této váhy se vracet nechci. Žádný další hazardování s vlastním zdravím,“ říká razantně. Dále pak potvrdil, že po zápase kvůli očím opravdu odjel do nemocnice. „Kdo mě zná tak ví, že respektuji soupeře a dokážu i po prohře plnit své povinnosti, ale zdraví bylo přednější,“ dodává.

S MMA ani po nepříjemné prohře rozhodně nekončí, s organizací Oktagon má již domluvené další zápasy a svou další budoucnost si hodlá promyslet. Nyní se chce podle svých slov věnovat rodině a dát si od šílenství uplynulých týdnů pořádný klid. Něco nám ale říká, že Vémola ještě rozhodně neřekl poslední slovo.

Sdílejte článek
Štítky zranění nemocnice Karlos Vémola zápas Oktagon MMA vyjádření Patrik Kincl