Showbyznys

21. května 2023 00:43

redakce Prima Lajk

Zápas roku zná vítěze! Patrik Kincl dominoval, Karlos Vémola odešel z klece

Oktagon 2023: Zápas Vémola-Kincl

Napjatě očekávaná odveta dvou MMA bijců měla velmi netradiční průběh. A bude se o ní mluvit ještě hodně dlouho.

Nejočekávanější zápas tohoto roku v MMA je za námi. V sobotu 20. května se v pražské O2 Areně po pěti letech opět střetli Karlos Vémola s Patrikem Kinclem. Očekávaná odveta byla plná napětí a rivality a fanoušci nečekali nic menšího než krev a zápas plný akce a zvratů. Jenže jejich očekávání se naplnilo jen z půlky. Na krev totiž opravdu došlo a Karlos Vémola po zápase vypadal, jak kdyby ho přejel tank. S atraktivitou zápasu, který nakonec na body jednoznačně vyhrál Patrik Kincl, to ovšem bylo složitější.

Diváci čekali, že zápasníci budou chtít jeden druhého co nejdřív „vypnout“, realita ovšem byla zcela jiná. Prakticky 99 % zápasu proběhlo na pletivu, kam Vémola svého soupeře vždy zatlačil, snažil se zde na něj vyvíjet tlak a dostat ho na zem, kde je český Terminátor nejsilnější. Na první pohled se tak mohlo zdát, že právě Karlos je tím aktivnějším fighterem.

Předpověděla Pavla Kinclová muži vítězství:

Vémola doplatil na svou taktiku

Jenže Kincl se adaptoval jeho strategii a v roli obránce rozdával Vémolovi u pletiva jeden úder za druhým a nic mu nedaroval. I přes Vémolovy výpady a marné pokusy ukončit zápas na zemi, tak dal Kincl soupeři mnohem více úderů a tím, že se sám nepouštěl do žádných velkých akcí, měl zápas pod kontrolou. A rozhodčí jeho taktiku pochopili a plně ocenili. Patrik Kincl se tak stal znovu šampionem ve střední váze a v pozápasovém rozhovoru nešetřil nadšením. Byl navíc rád, že Karlose zdolal jeho vlastní taktikou.

„Porazil jsem Karla v jeho vlastní hře. A to je ještě větší vítězství, než kdybych ho vypnul v prvním kole. Byla to jeho hra, v který jsem ho dokázal přejet,“ řekl nadšený Kincl, který ihned po zápase vyzval k dalšímu fightu jinou MMA legendu Attilu Végha. Ten si ovšem nechá nabídku na zápas ještě projít hlavou. Karlos Vémola na druhou stranu nevzal porážku moc sportovně a odešel z ringu ihned po vyhlášení vítěze, aniž by Kinclovi podal ruku. Je jasné, že průběh zápasu a vyhlášení vítěze bude u fanoušků ještě dlouho rezonovat.

Sdílejte článek
Štítky vítěz MMA Karlos Vémola zápas Oktagon MMA Attila Végh Patrik Kincl