Showbyznys

15. dubna 2024 12:12

Josef Šťastna

Koho sejme Procházka příště? Chtěl by odvetu s Pereirou, hrozí mu dagestánský řezník Ankalaev

Jiří Procházka po výhře na UFC 300: Titul přivezu zpět do Česka

Český samuraj Jiří Procházka má za sebou parádní představení v Las Vegas, kde si jasně poradil s Rakušanem Aleksandarem Rakićem. Kdo bude další soupeř v rámci UFC? Procházka by rád na odvetu vyzval Brazilce Pereiru. Ve hře je ale také duel s Dagestáncem Ankalaevem.

Jiří Procházka předvedl v Las Vegas úchvatné představení a Rakićovi v podstatě nedal šanci. Sebejistého výkonu si všímají nejen fanoušci MMA, ale Procházka se pořádně připomněl také vedení UFC. Kdo bude jeho dalším soupeřem? Procházka se netají tím, že chce odvetu s Pereirou, před kterým se musel sklonit na podzim v New Yorku.

Procházka stále věří, že na Poatana má

Když v listopadu Procházka s Poatenem padl, zůstaly po boji otázky, zda rozhodčí řežbu neukončil předčasně. Procházka byl otřesen, vše směřovalo k tomu, že ho Pereira na zemi ukončí. V tu chvíli ale duel zastavil rozhodčí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jiří Procházka a Alex Pereira by se mohli utkat už za měsíc

Procházka po zápase uvedl, že nebyl po zdravotní stránce připraven na sto procent a že cítí, že by na Poatana měl. Nejdříve nechtěl výkon rozhodčího hodnotit, později ale připustil, že chtěl bojovat o pár vteřin déle...

Ihned po zápase s Rakićem se začalo hovořit o tom, že český bijec si odvetu s brazilským šampionem zaslouží. UFC 301 je na programu už za měsíc. To je šibeniční doba. Jirka ale po zápase s Rakušanem nebyl otřesen, pouze utrpěl lehký šrám nad okem. Je v tréninkovém rytmu, Poatana navíc dobře zná, chystal se na něj v podstatě půl roku. Český samuraj nyní navnadil fanoušky, když přiznal, že o zápase v Brazílii se opravdu začalo jednat.

Turnaj se bude konat už 4. května a Procházka v rozhovoru pro Sport.cz uvedl, že jeho tým začal jednat s UFC. „Už jsem se o tom bavil i s mým manažerem, aby si o tom promluvil s vedením UFC. Teď nechci říkat, že je tam ta možnost, ale může se objevit. Jedná se o tom,“ uvedl Procházka s tím, že ve hře je více soupeřů a že samozřejmě bude také záležet, jaké představy má vedení organizace. Rozdat si to s Poatanem o pás šampiona v jeho rodné zemi? To by bylo fascinující divadlo pro celý svět MMA.

Řezník z Machačkaly

O velkou pozornost si ale v UFC říká také dagestánský řezník Magomed Ankalaev. Kamarád čečenského prezidenta Kadyrova sní o tom, že si jednou připne pás šampiona. Už dříve vedení UFC vyzval, že si zápas o titul zaslouží.

Je tedy možné, že právě Ankalaev a Procházka si to rozdají o to, kdo titulovou šanci od vedení organizace dostane. Jisté je, že rodák z Machačkaly má co nabídnout a duel s Procházkou by byl velmi zajímavý i kvůli tomu, že Rusko a Česko jsou kvůli krizi na Ukrajině v podstatě ve válečném stavu.

Sdílejte článek
Štítky New York Las Vegas MMA Jiří Procházka Rusko řezník Ultimate Fighting Championship Magomed Ankalaev Machačkala Alex Pereira

Přečtěte si také