Virály

11. října 2023 11:03

redakce Prima Lajk

Kulturista si změnil pohlaví, teď to natírá ostatním ženám. Doma je za hrdinku

Americký kulturista se začal identifikovat jako žena. V soutěžích to něžnému pohlaví tvrdě natíral.

Jmenoval se Matt Kroczaleski, pochází z Ameriky a do paměti fanoušků se zapsal coby silový trojbojař a kulturista. Mezitím ale taky sváděl psychický boj s tím, že se ve svém těle dlouhé roky necítil pohodlně. Po nějaké době se tak konečně odhodlal ke změně pohlaví, dnes si tedy říká Janae Marie Kroc a jako kulturistka se živí i nadále.

Janae si nicméně ještě jako muž udělala tři syny, zprávám WXYZ-TV Detroit nicméně prozradila, že s nimi celou tranzici od začátku řešila, a že to pro ně ve finále vlastně ani nebyl žádný šok. „Já jsem se celou dobu identifikovala jako žena a oni mě na mé cestě podporovali. Jsem na ně vážně hrdá, protože mi byli oporou, když jsem se konečně pro tuto změnu rozhodla,“ svěřila se Janae.

V dobách, kdy si říkala Matt, byla Janae držitelkou několika světových rekordů. Posilování ji ale nejen živilo – bylo to i něco, co ji životně naplňovalo. Proto v tom pokračovala i po změně pohlaví, což jí dodnes někteří fandové nedokážou odpustit. Janae totiž do ženské kulturistiky nastoupila s jistou fyzickou výhodou, což mnoha lidem nepřijde moc fér. Ona sama ale žádné výčitky svědomí nemá.

„Myslím si, že není podstatné, co člověk dělá, ale jestli ho to baví. A já dělala, co mi nikdo nezakazoval. Každý můj úspěch pro mou rodinu hodně znamenal, ať už jsem byla muž, nebo žena. To je na tom to krásné,“ shrnula své životní story vyrovnaná Janae.

Sdílejte článek
Štítky Amerika Instagram změna pohlaví kulturista Janae Marie Kroc

Přečtěte si také