Virály

30. května 2023 10:39

redakce Prima Lajk

Letecká společnost chce vážit cestující před nástupem do letadla. Jak to bude probíhat?

Letecká společnost Air New Zealand chce své cestující žádat o to, aby se před nástupem do letadla zvážili. Jak přesně to v praxi bude vypadat a koho se to bude týkat?

Letecká společnost chce vážit své pasažéry na mezinárodních letech od června. Chce tak získat lepší informace k určení průměrné hmotnosti cestujících. Právě tento údaj potřebují znát piloti před vzletem. „Vážíme vše, co jde do letadla. Všechen letecký náklad od jídla až po zavazadla v kabině i v nákladovém prostoru,“ vysvětlil specialista Alistair James. Pro zákazníky, členy posádky i zavazadla teď společnost využívá průměrné váhy, které společnost získala z dřívějšího průzkumu na podobné bázi. Teď by však chtěla čísla aktualizovat, a proto bude potřeba zvážit nejméně 10 000 cestujících, to byl požadavek Úřadu pro civilní letectví.

Letecká společnost dodala, že ne každý bude muset na váhu stoupnout a vše bude dobrovolné. „Chápeme, že vážit se může být pro někoho nepříjemné. Chceme naše cestující uklidnit, že nikde nebude vidět žádný displej. Nikdo neuvidí vaši váhu, ani my ne. Je to zcela anonymní průzkum,“ dodal James. Tím, že lidé pomohou zaktualizovat průměrnou váhu, získá letecká společnost přesnější čísla, které využije pro bezpečnější a efektivnější létání. Podobnou praxi zvažuje také hodně leteckých společností v USA.

Sdílejte článek
Štítky letadlo váha cestující Air New Zealand

Přečtěte si také