Má Ronaldo problémy? Země, ve které nyní hraje, ho chce deportovat. Co hrozného provedl?

Fotbalista Cristiano Ronaldo čelí nové kontroverzi. Kvůli čemu ho chtějí deportovat ze Saúdské Arábie?

Život v Saúdské Arábii má svá pro i proti. Pokud jste bohatí a nevadí vám, jak se chudým šlape na lidská práva, případně jaké postavení mají v tamější společnosti ženy, pravděpodobně budete v ráji. Pokud to máte opačně, asi vás tahle ropná mocnost příliš lákat nebude. Ostatně i ve světě sportu většinou arabské státy včetně Saúdské Arábie znamenají konečnou etapu kariéry, kdy už si člověk chce jen vydělat na důchod, protože nemá roky a fyzičku na to hrát na vysoké úrovni v Evropě.

Přesně to je i případ Cristiana Ronalda, který po obřím zklamání z návratu do anglického Manchesteru raději odešel za velkými penězi. Teď ho ale možná čekají potíže, kromě výše zmíněných věcí totiž v Saúdské Arábii platí také řada dalších přísných pravidel a hlavně zákonů, jako například to, že si muži ani ženy nesmí na veřejnosti sahat na genitálie. A to ani přes kalhoty, aby se podrbali.

Bohužel to někdo zapomněl říct Ronaldovi, který byl takhle po zápase natočen, video se dostalo na sociální sítě a nyní Arabové volají po jeho deportaci. Něco nám ale říká, že stejně jako všude jinde i v téhle krajině platí pravidla jen pro někoho…

Sdílejte článek

Přečtěte si také