Virály

28. prosince 2023 08:55

redakce Prima Lajk

Nadějný florbalista zemřel po rozbalení dárků. Davidovi bylo jen 13 let

Rodina třináctiletého Davida prožívá děsivé Vánoce. Malý chlapec bohužel prohrál boj s rakovinou. Během Štědrého dne se ještě stihl rozloučit s maminkou.

Den po Štědrém dnu do nebe odešel nadějný florbalista ze slovenského města Partizánske. O tragédii informoval web Čas.sk. Malý sportovec více než rok bojoval s rakovinou, zákeřná choroba ale byla nakonec nad jeho síly.

David si ještě stihl s rodinou rozbalit dárky. Pro svou maminku nachystal na Štědrý den překvapení, když jí pod stromeček sepsal dojemný vzkaz. „Tvoj úsmev ma vždy na duši poteší, lásku Ti predávam, nech Ťa trošku uteší,“ napsal David vzkaz své mamince. Na první svátek vánoční pak malý chlapec odešel na druhý břeh.

Rakovinu mu lékaři diagnostikovali v srpnu 2022. Experti zjistili, že má vzácny druh pankreatoblastómu. Rodiče ho převezli na léčbu i do Prahy, malému chlapci bohužel nic nepomohlo.

„Dnes v 13:45 mu přestalo bít srdíčko. Odešel s úsměvem na rtech za přítomnosti nejbližších,“ napsala v pondělí na svůj facebookový profil zdrcená maminka.

Co o rakovině řekl herec Jaroslav Dušek:

Sdílejte článek
Štítky rakovina Štědrý den florbalista Partizánske

Přečtěte si také