Youtubeři

10. května 2023 14:45

redakce Prima Lajk

PewDiePie byl zabanován na Twitchi. Slavný youtuber se tam přitom teprve nedávno vrátil

Slavný youtuber PewDiePie dostal ban na Twitchi. Co se stalo?

Megapopulární hvězda YouTube PewDiePie byla potrestána nečekaným banem na Twitchi, přestože na platformě prakticky vůbec nepůsobí ani pravidelně nestreamuje. PewDiePie, celým jménem Felix Arvid Ulf Kjellberg, dostal ban 8. května a v době psaní jeho účet stále nebyl zpřístupněn, ani nebyl poskytnut oficiální důvod banu.

PewDiePie patří díky své aktivitě na YouTube mezi největší influencery na světě, většina jeho obsahu je ale předem nahraná a značně editovaná, živých streamů se dopouštěl jen minimálně. Přesto začal v březnu letošního roku jeho účet na Twitchi být opět aktivní – tedy minimálně tím, že opakoval starší videa. Později se ukázalo, že jeho kanál totiž koupila organizace CoPilotMedia zaměřená právě na opakování staršího obsahu.

Jenže samotná podstata vysílání starých videí za účelem generování nového zisku je proti pravidlům Twitche, a to byl nejspíš nyní i důvod, proč dostal PewDiePieův účet ban. Následně pak dokonce celý ze stránek zmizel a momentálně to tedy nevypadá, že by se ještě někdy měl vrátit. Youtuber brzy čeká narození prvního dítěte, řešení situace s Twitchem tak nejspíš ani není jeho prioritou.

Sdílejte článek

Přečtěte si také