TopStar

27. ledna 2014 11:30

Jana Fikotová

Ivana Jirešová: Recept jak být jako proutek

Herečka Ivana Jirešová (36) je sice štíhlá jako proutek, přesto podle svých slov postavu řeší, jako každá žena. A po svátcích podnikla hned několik opatření.

„Letos jsem odstartovala svoji dietu Novoročním výstupem na Ještěd, pak jsem začala dodržovat lehké večeře, což je zelenina a bílkoviny. Taky je důležité vyhýbat se sladkému velkým obloukem,“ přiznala Jirešová, která do svého zdravého životního stylu mimo zdravé jídlo zařadila i nezbytný pohyb. „S nástupem ´normálního´ režimu jsem začala cvičit, pobíhat po městě a občas po jevišti, tak si myslím, že po vánočním hřešení budu na své váze,“ usmívá se herečka.

Co rozhodně nesmí herečce občas chybět na stole? „V zimě ráda popíjím suché červené víno a v létě prosseco nebo šampaňské. Jinak v jídle moc vybíravá nejsem, jde hlavně o to, abych neměla hlad. Preferuji polévky, zeleninová jídla, občas i hovězí maso, ryby jen dobře připravené, sushi. Moc ráda poznávám jídla jiných kultur, zatím mě nejvíc chutná italská, francouzská a libanonská kuchyně.“

A jak se jinak Ivanka o sebe stará? „Koupila jsem dceři Sofii takovou krásnou knížku, kde se píše, že by se člověk měl starat o svou duši, srdce a tělo. Myslím, že jen v takovém případě se člověk může stát šťastným a tudíž obohacujícím ostatní. Já se snažím ve volných chvílích číst, což mě baví, a trávit čas s lidmi mě blízkými. Co se týče těla, cvičím si svou oblíbenou jógu a v zimě také občas lyžuju. Musím zmínit, že jsem velkým milovníkem sauny a lázní.“

-juf-

Sdílejte článek
Štítky cvičení Ivana Jirešová jídlo zima proutek

Přečtěte si také