Youtubeři

17. září 2024 10:12

Michaela Vlčková

Slavný youtuber přispěchal Čechům na pomoc až z Mexika: Jon Mariánek se na Moravě činí

Populární youtuber Jon Mariánek (26), který žije v Americe, přispěchal do Česka, aby pomohl v oblastech zasažených povodněmi. Vyrazil pomáhat lidem přímo do ulic. Na své sociální síti Instagram také sdílel, jak lidem v zasažených oblastech dovezl potřebné věci.

Poté, co Česko zasáhly ničivé povodně, i slavný youtuber žijící v Americe Jon Mariánek ukázal, že mu situace v jeho domovině není lhostejná. Mariánek se narodil v Hustopečích v Jihomoravském kraji. Právě tato oblast patří mezi nejvíce zasažené, přičemž na řadě míst došlo k evakuaci obyvatel.

Mariánek přispěchal na Moravu rovnou z Mexika, aby mohl pomáhat tam, kde je to potřeba. „Nedělám si p*del, přiletěl jsem z Mexika dneska ráno a valíme,“ informoval své sledujicí.

Své obdivovatel pak vyzval, aby se mu neváhali ozvat a řekli mu, kam má vyrazit. „Piště mi, kde jste a kdo potřebujete pomoc, jsem tu k službám,“ napsal Jon na sociální síti Instagram ke snímku, na kterém je zachycen v gumákách, plovací vestě a u značky města Opava.

Čtěte také: Slavný youtuber Jake Paul navštívil Prahu. Prošel se po Karlově mostě

Ve svých instagramových příbězích pak ukázal, jak jeho pomoc na Moravě probíhá. Sdílel například snímky z obchodu, kde nakoupil velké množství balených vod a chlebů.

Ocenil také, že se k němu řada z fanoušků přidala. „Strašně moc z vás se přidalo. Nejlepší gang ever,“ uvedl v příběhu a posléze se podělil o záběry, na kterých s partou fanoušků pomáhali u jedné z tamějších škol.

Podívejte se, jak během povodní fungují potravinové banky:

Sdílejte článek

Přečtěte si také