Virály

16. září 2024 11:31

Michaela Vlčková

Surfař se proháněl na vlnách rozbouřené Vltavy. Část lidí mu fandí

Na sociální platformě TikTok se v neděli objevilo video, na kterém je zachycen muž, který se vydal surfovat do rozbouřené Vltavy v centru Prahy. Video se stalo virálním a nasbíralo více než půl milionu zhlédnutí. Muž, který je dle záběrů zkušeným surfařem, rozdělil společnost na dva tábory. Jedni ho považují za frajera, jiní ho haní s tím, že svým jednáním ohrožuje IZS.

Video se surfařem na rozbouřené Vltavě, kde aktuálně platí první povodňový stupeň, umístil na platformu TikTok profil Forrest Král.

Muž v černém neoprenu se vydal na rozbouřenou řeku v sobotu 14. září. Surfoval poblíž Štvanice u Hlávkova mostu v Praze. Nedaleko se nachází kanál Štvanice, kde trénují závodníci ve vodním slalomu.

Na síti TikTok u videa vyskakuje varování, že surfař je profesionál, a aby lidé podobnou akci rozhodně nezkoušeli.

Video se stalo virálním a od svého umístění na internet sesbíralo už více než 870 tisíc zhlédnutí a 123 tisíc lajků.

Rozdělená společnost

Přestože video sklízí ohromný úspěch, od řady komentujících schytal surfař velkou kritiku.

„Přesně tihle frajeři pak zatěžují záchranné složky,“ postěžoval si komentující. „No a pak musí záchranné složky zbytečně vyjíždět, protože si nějaký husťáci museli zasurfovat,“ přidal se další.

„Víte, že lidé právě přišli o domovy a někteří se pohřešují?“ dotázala se komentující. Jiní pak volají po tom, aby muž na prkně dostal pokutu. „Minimálně 50 tisíc,“ zaznělo v komentářích.

„A na tyhle hrdiny stráví IZS čas a tahají je ven místo toho, aby pomáhali někomu, komu to vyplavilo dům,“ upozornil uživatel TikToku. Avšak na to jeden ze zastánců surfaře měl jasnou odpověď. „Záchranné složky zatěžují například i lidé s obezitou a taky jim nikdo nezakazuje žrát,“ obhajoval surfaře fanoušek.

Mnozí také oceňují, že v těchto těžkých časech někdo dokáže najít i pozitiva. „Aspoň někdo pochopil, že i v neštěstí se dá najít štěstí a něco pozitivního. Prostě každé zlo má něco dobrého,“ zaznělo pod videem. „Samý hate, ale to, jak dobře surfuje, už nikdo neocení. Cením skill jak prase,“ uvedl další  fanoušek.


Přečtěte si také