Útok byl domluvený a zaplacený. Roztřesený Bendig dál tvrdí, že si atentát neobjednal

Jan Bendig o kauze mouka

Moučný útok na Jana Bendiga byl nejen domluvený, ale byl také zaplacený. Zpěvák stále nevysvětlil, proč byl moučný atentát na jeho osobu zinscenovaný. Bendig dál tvrdí, že policejní závěry jsou chybné. V pořadu Nový den na CNN Prima News Bendig dál tvrdil, že nic nechápe.

K incidentu došlo loni 24. listopadu před předáváním cen Český slavík 2023. Bendig ve svém stříbrném třpytivém obleku, připomínajícím bohatě zdobené brnění, pózoval před Forem Karlín pro fotografy, když se k němu zezadu přiblížil muž v červené bundě. Ten následně z nákupní tašky vytáhl sáček polohrubé mouky, jehož obsah zpěvákovi vysypal na hlavu.

Některé zdroje také uvedly, že útočník při incidentu zvolal rasistickou poznámku. Policie došla k závěru, že útok byl domluvený a zaplacený.

Policejní vyšetřování přineslo řadu důkazů shromážděných na základě výpisu účtu, výpisu hovorů i kamerových záznamů.

„Ze zaslaného výpisu z bankovního účtu jsou mimo jiné patrné následující transakce, kdy (začerněné místo) byl proveden vklad na účet bankomatem,“ stojí v usnesení. „Tyto vklady se shodují s výpovědí (začerněné místo), kterou učinil do úředního záznamu o podaném vysvětlení podle § 158 odst. 6 trestního řádu,“ píše se dále.

Bendig dál tvrdí, že o ničem neměl tušení

V usnesení je také vypsáno hned několik telefonních spojení, ke kterým došlo mezi útočníkem a někým ze strany zpěváka. Zda se jednalo přímo o Bendiga, není jasné. „Já o ničem takovém nevím. Já jsem s ním v kontaktu nebyl,“ popřel zpěvák jakýkoliv kontakt v pořadu Nový den.

„Mě udivuje, co dokáže jeden pytlík mouky. Stále si stojím za tím, co říkám. Více se k tomu už nechci vyjadřovat,“ dodal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bendig si útok objednal a zaplatil, vyplývá ze závěrů policie. Není to pravda, hájí se zpěvák

„Při trestněprávním posuzování této konkrétní prověřované věci, s přihlédnutím k provedeným výslechům osob, provedeného šetření ve věci, vyhodnocení zaslaných informací podléhajících bankovnímu tajemství, vyhodnocení informací o uskutečněném telekomunikačním provozu, dospěl policejní orgán 1. OET k závěru, že v tomto konkrétním skutku se nejedná o výtržnost,“ uvedla policie k případu útočníka s tím, že muž čin provedl po vzájemné domluvě s (začerněné místo) a s předchozím souhlasem zpěváka.

Jan Bendig dál tvrdí, že závěry policie jsou chybné. Ze studia CNN Prima News odešel ve velmi rozrušeném stavu. Podívejte se na video v úvodu článku.

Sdílejte článek
Štítky policie mouka Český slavík Forum Karlín Bendigo Lukáš Rejmon

Přečtěte si také