Honzo, omluv se za podvod s moukou a fanoušci ti odpustí. Bendig by měl vyhodit Rejmona

Pokračování kauzy Jana Bendiga

Policie odhalila, že útok na Jana Bendiga (30) na červeném koberci byl zinscenovaný. Zpěvák mlčí a čeká, kdy ostuda přejde. Honza by měl vystoupit před fanoušky a omluvit se. Měl by také uvažovat nad tím, zda jeho přítel Lukáš Rejmon kvalitně plní roli manažera. Bendig po zveřejnění tohoto článku dal první vyjádření k moučné kauze, najdete ho na konci textu.

Zpěvák Jan Bendig se nechal na červeném koberci posypat moukou a pak zkoušel v médiích rozehrát hru o tom, že šlo o rasově motivovaný útok. Podle policie ale Bendig celou kauzu připravil s komplicem. Zpěvák se zatím za své jednání neomluvil. Přitom by to bylo v rámci krizového marketingu asi to nejlepší, co by nyní měl udělat. Hrát mrtvého brouka a čekat, až celá kauza vyhnije? To může být pro Honzu hodně dlouhé a může přijít o výraznou část fanoušků.

Honza by si měl uvědomit, že nyní se láme jeho kariéra. Někteří kamarádi mu také doporučují, aby se zamyslel nad změnou manažera. Zatím ho zastupuje Lukáš Rejmon, který je zároveň Honzovým partnerem. Kdo akci s moukou vymyslel? Je možné, že to byl právě zpěvákův manažer.

Útok na Bendiga se nestal, všechno byla jen hra

Útok moukou na zpěváka Jana Bendiga nebyl náhodný a nečekaný, ale byl domluvený. Podle závěrů policie se žádný trestný čin nestal, protože všichni účastníci si tuto taškařici dopředu domluvili. Scénka byla zinscenovaná, což pro magazín Showtime potvrdil policejní mluvčí Richard Hrdina. Zpěvákovi navíc hrozí až padesátitisícová pokuta za to, že podal křivé vysvětlení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bendig s moukou zaskočil kolegy. Jeho cirkus pro média se mi vůbec nelíbí, řekl Ruppert

„Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extrémismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili. Z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen. Oba jsou ale podezřelí z přestupku křivého vysvětlení a případ předáme příslušnému správnímu orgánu k prošetření. Oběma hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ řekl pro magazín Showtime mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Bendig se neomluvil, kolegové jsou v šoku

Nejhorší je, že Bendig si zatím zřejmě neuvědomuje, co svým chováním způsobil a že ublížil nejen sobě, ale také mnoha fanouškům, kteří k němu vzhlížejí. Zpěvák se zatím neomluvil a podle informací redakce Prima Ženy se k tomu ani nechystá.

Redakce se Bendiga pokusila kontaktovat s žádostí o vyjádření, ale ten zatím hraje mrtvého brouka. Vyjádření pro Showtime poskytl pouze jeho přítel a manažer Lukáš Rejmon, který se snaží veřejnosti namluvit, že policie musela při vyšetřování udělat chybu. Podle Rejmona není vůbec možné spekulovat nad tím, že celý incident byl sehraný. To by ale znamenalo, že policie při vyšetřování případu selhala.

MOHLO BY VÁS ZAUJMOUT: Jan Bendig prozradil, čím ho partner poprvé zaujal. Krásu nevyhledávám

Bendigovi po incidentu vyjádřila podporu celá řada kolegů ze showbyznysu. Litovali ho například Monika Bagárová, Matěj Ruppert, Lucie Bílá, Markéta Konvičková, Jitka Čvančarová či Dagmar Havlová. Ti všichni si nyní připadají hloupě a čekají, kdy si Bendig posype hlavu popelem a za tuto trapnou lež se omluví.

Ruppert je zaskočený tím, co vyšlo najevo

„Cítil jsem potřebu se pana Bendiga zastat a dát to veřejně najevo. Jestli vyšlo najevo a potvrdí se, že to byl domluvený cirkus pro média, je to na svědomí Bendiga a druhého pána. Každopádně se mi to vůbec nelíbí a myslím si, že to spíš vypovídá o Bendigovi a jeho počínání,“ řekl zpěvák Matěj Ruppert pro pořad Showtime.

Módní návrhářka Beata Rajská se nechala slyšet, že důležité bude, jak se zpěvák k tomuto cirkusu postaví a jak se bude chovat v budoucnu. „Já jsem byla překvapená. Ale stále říkám, že v mém věku nemám právo soudit. Že lidé udělají někdy věci, ze kterých jsme překvapení, ale záleží potom na nich, jak se k tomu do budoucna postaví,“ uvedla módní návrhářka pro Showtime.

Bendig slíbil, že se nakonec vyjádří

Až v pátek krátce po obědě se Jan Bendig probral a přes své sociální sítě slíbil, že se ke kauze s moukou vyjádří.

„Vím, že spousta z vás čeká na vyjádření ke kauze, která vám určitě nemůže uniknout. Nebojte, nedělám mrtvého brouka a ani ho dělat nechci. Vždy jsem s vámi mluvil otevřeně a tak tomu bude i tentokrát. Život není jen o příjemných momentech, ale i o těch, ve kterých vám není úplně hej. Ale je potřeba se k nim postavit čelem,“ uvedl Bendig s tím, že ale stále neví, co přesně v dokumentu od policie stojí.

„Bohužel doposud nemám vyjádření od Policie ČR, i když ho prý už odeslala poštou. Ani dnes po několika dnech do schránky nedorazilo. Prý to může trvat ještě několik dní. Asi se ptáte, proč čekám na to vyjádření? Protože to chci uzavřít a nedělat k tomu několik dalších vyjádření. Jakmile ho budu mít, tak vám k tomu něco napíšu. Ať už je váš názor jakýkoliv a můj na tuto kauzu též, tak mě mrzí, jak se nafoukla a co se teď děje. Děkuji všem, kteří při mě stále stojí,“ dodal zpěvák.

Sdílejte článek

Přečtěte si také