Showbyznys

22. února 2024 10:22

Josef Šťastna

Moučná lež Jana Bendiga: Na podvod s rasismem mu skočily Čvančarová i Havlová

Zpěvák Jan Bendig (30) si podle policie vymyslel moučný útok na červeném koberci. Celá akce byla domluvená a zinscenovaná. Bendig po této taškařici do médií tvrdil, že je otřesen z útoku a že se bojí. Litovaly ho například Monika Bagárová, Lucie Bílá, Jitka Čvančarová či Dagmar Havlová.

Útok moukou na zpěváka Jana Bendiga nebyl náhodný a nečekaný, ale byl domluvený. Podle závěrů policie se žádný trestný čin nestal, protože všichni účastníci si tuto taškařici dopředu domluvili.

Scénka byla zinscenovaná, což pro magazín Showtime potvrdil policejní mluvčí Richard Hrdina. Zpěvákovi navíc hrozí až padesátitisícová pokuta za to, že podal křivé vysvětlení.

„Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extrémismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili. Z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen. Oba jsou ale podezřelí z přestupku křivé vysvětlení a případ předáme příslušnému správnímu orgánu k prošetření. Oběma hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ řekl mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bendig v maléru, za podvrh s moukou mu hrozí trest. Zbytečně zaměstnal útvar řešící terorismus

Zarážející je také to, že Bendig do falešného moučného útoku zkoušel naroubovat také rasistický rozměr. Podle webu Super.cz měl útočník na Bendiga křičet rasistické nadávky. Podle Lukáše Rejmona, který je zpěvákovým partnerem i manažerem, se Honza po útoku zhroutil. „Je to nechutné, chudák Honza, má úplně zkažený večer,“ řekla pro Super.cz například Markéta Konvičková. Bendiga po fixlování s moukou podpořily také Lucie Bílá, Dagmar Havlová či Jitka Čvančarová.

Nechci, aby to mělo rasistický podtext, fňukal Bendig po incidentu

„To, co jsi udělal, byla fakt blbost. Ale jak už jsem psal. Nebudu ti nadávat. Možná někoho následující větou překvapím, ale zvu tě na některý z mých koncertů. Ať vidíš, že nejsem takovej, jakej si asi myslíš… Že makám, snažím se v životě něco dokázat a být se pro spoustu mladých lidí, kteří se v životě teprve rozkoukávají, inspirací. Třeba budu i inspirací pro tebe, že to, co jsi udělal, byla fakt blbost a klukovina… Nechci, aby se tahle věc zvrtla v nějaký rasistický podtext a následnou pomstu. Násilí totiž plodí další násilí. A tady na světě je ho už i tak dost. Ukažme lidem, co rádi používají předsudky proti nám, romákům, nebo lidem s jinou orientací či národností, že jsme a budeme vždy nad věcí a budeme dělat inspirativní věci, které jednou změní celkové vnímání nás všech…,“ vzkazoval Bendig po divadýlku útočníkovi.

Jan Bendig pobouřil velkou část fanoušků

Jan Bendig nyní od fanoušků schytává tvrdou kritiku. Někteří mu píšou, že je lhář a velmi je zklamal. Bendig zatím reaguje tak, že cenzuruje komentáře na svých sociálních sítích a nechává blokovat ty, kteří ho kritizují. Poměrně ostré reakce schytal Jan Bendig také na facebookových stránkách organizace Romea.

„Nejen že se jednodušší Bendig tímto zoufalým činem zviditelnil, ale zároveň podpořil rasové nepokoje a negativní vnímání ČR ve světě - že jsou Češi rasisti, kteří na Romy hází bílou mouku,“ uvedl jeden z Bendigových odpůrců na Instagramu.

Bendigův manažer a partner Lukáš Rejmon dál tvrdí, že útok byl skutečný. Rejmon se snaží navodit dojem, že policie se při vyšetřování musela zmýlit. „Nechápu, proč by to mělo být zinscenované,“ řekl redakci Showtime Rejmon.

Toto tvrdil Bendig o moučném incidentu:


Přečtěte si také