Virály

29. prosince 2023 11:33

Josef Šťastna

Vánoční drogový zázrak: Narkomanka Katka přežila další Štědrý den

Narkomanka Kateřina Bradáčová (47) je díky režisérce Heleně Třeštíkové nejznámější uživatelkou tvrdých drog v Česku. Katka se obávala letošní zimy s tím, že má zcela podlomené zdraví. Její tělo v podstatě posledních deset let opravdu rychle odchází. Tělo slabé ženy ale dál bojuje, Katka se dočká i roku 2024.

Tragická postava české drogové scény je dlouhodobě smířená s tím, že každý den bojuje v ulicích Prahy o holý život. Dlouholeté užívání tvrdých drog se na zdravotním stavu narkomanky Katky krutě podepsalo. V posledních měsících se snažila nebrat heroin a dávala přednost metadonu či pervitinu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dcera narkomanky Katky šokuje: Mojí maminkou je ve skutečnosti moje babička

Narkomanka Katka přiznala, že největší neplechu v jejím těle paradoxně udělal alkohol. Právě ten ji rychle přiblížil cestě na druhý břeh. „Stejně tu budu tak čtyři roky, mám špatná játra, vím to,“ postěžovala si v rozhovoru s redaktorem Lajku před pěti lety. Uvedla, že je smířená s tím, že se nemusí dožít Vánoc.

Jenže téměř šest let od této věty Katka Bradáčová dál brázdí ulice hlavního města a žebrá o nějaký ten drobáček. Pár dnů před příchodem roku 2024 byla spatřena v pražské čtvrti Braník.

„S játry mám problém, přála bych si lepší zdraví, jinak jsem spokojená,“ cituje její slova web ŽivotvČesku.cz. Katka tak zažívá opravdový vánoční zázrak, protože se podívá do roku, který pro ni před šesti lety byl jen mlhavou vyhlídkou.

Podívejte se na pohřeb legendární zpěvačky Sinéad O'Connor:

Sdílejte článek
Štítky drogy zdraví Česko Praha Štědrý den Braník

Přečtěte si také