Datel

14. června 2023 16:58

redakce Prima Lajk

Youtuber Datel řešil u soudu své obří dluhy! Vyhnul se exekuci, vyslechl si ovšem i špatnou zprávu

Marek „Datel“ Valášek musel ve středu u soudu vysvětlit svou finanční situaci, kvůli které mu hrozilo zrušení insolvence. Zadlužený youtuber se sice vyhnul hrozbě exekuce, částka, kterou bude muset splatit, ale výrazně narostla.

Kontroverzní youtuber Datel nezažívá zrovna nejlepší dny. Nejdřív kvůli nesplnění váhy nemohl zápasit v pátém Clash of the Stars o titul, aby následně bitvu se slovenským youtuberem Dynamem jednoznačně prohrál. A teď mu hrozilo, že dostane další velkou ránu. Ve středu se totiž u městského soudu v Praze 5 probírala situace kolem jeho insolvence. V té se youtuber ocitl poté, co dlužil více než dva miliony korun. Okolo jeho financí se ovšem v posledních měsících objevilo mnoho podezření.

Datel sice oficiálně dělá ve firmě svého kamaráda Tomáše Hájíčka, objevily se ovšem spekulace, že youtuber nepřiznává soudu všechny své příjmy, včetně těch z Clash of the Stars. Příliš mu také nepomáhal fakt, že na výzvy soudu dlouho nereagoval a mnohým hejtrům se nelíbily také jeho luxusní dovolené, jimiž se chlubil na sociálních sítích. Právě kvůli těmto nařčením dnes proběhl soud, u něhož hrozilo, že bude insolvence soudkyní Naděždou Křivánkovou zrušena a Datel bude kvůli tomu čelit obávané exekuci. Velkou bitvu ovšem youtuber vyhrál jen zčásti.

Podle informací webu Antiyoutuber.cz se u soudu probíralo prakticky vše, jeho příjmy z Clash of the Stars, propagace sázkového poradenství, smazané účty na sociálních sítích i jeho dovolené či nové zuby. V posledních případech Datel stejně jako v oficiálním vyjádření v insolvenčním rejstříku argumentoval tím, že vše platila jeho přítelkyně Barbora Stříteská či se jednalo o dar. Svými argumenty ovšem přesvědčil Datel soudkyni jen napůl.

Oddlužení mu nakonec zrušeno nebylo a exekuci se Marek Valášek vyhnul, zároveň ale musí zaplatit vše, co dostal darem. Tedy i dovolené, které mu zaplatila přítelkyně. Dary by si totiž neměl nechávat a vše má být podstoupeno insolvenčnímu správci, jehož měl také informovat právě o svých dovolených. Dále si má se svým zaměstnavatelem vykomunikovat výši platu, aby byl v mezích zákona. Bylo mu také nařízeno, ať se správcem začne více a podrobněji komunikovat. S tím Datel podle webu Antiyoutuber.cz souhlasil. Youtuber se tak vyhnul nejhoršímu, zároveň se mu ovšem dlužná částka zase o něco navýšila. Snad se tedy ze svých současných problémů konečně poučí.

Sdílejte článek
Štítky Datel insolvence youtuber exekuce dluhy Marek Valášek

Přečtěte si také