Datel

11. května 2023 16:13

redakce Prima Lajk

Zadlužený Datel se vyjádřil ke své insolvenci. Kolik peněz získá za Clash of the Stars?

Známý youtuber Marek „Datel“ Valášek se po dlouhých spekulacích konečně vyjádřil ke své insolvenci. Opravdu přiznával všechny příjmy? A jak to je s jeho platem ze zápasů pro Clash of the Stars?

Už je to téměř dva roky, co prosákly na veřejnost finanční problémy populárního youtubera Datla, jenž se kvůli vysokým dluhům ocitl v insolvenci. Jeho pohledávky vůči věřitelům narostly podle údajů v insolvenčním rejstříku až na částku přesahující 2,4 milionu korun, které měl postupně splácet. Sám pak uváděl, že vše poctivě splácí a jeho příjmy jsou kvůli problémům minimální. Oficiálně je veden coby zaměstnanec jedné z firem Tomáš Hájička a má bát brát takřka minimální mzdu. Jenže od minulého roku se vedou spekulace, zda Datel přiznává všechny své výdělky.

Toto podezření bylo dokonce zasláno i soudu, který se jeho případem zabývá. Youtuber si ostatně na podobná obvinění nechtěně nabíhá, když podle fotek na Instagramu zrovna nestrádá, jezdí na exotické dovolené a nedávno si nechal udělat nové zuby. Navíc se šířily divoké spekulace ohledně jeho platu ze zápasů Clash of the Stars, kde si měl za jeden fight prý přijít až na 300 tisíc korun. Datel navíc se soudem a insolvenčním správcem dlouho nekomunikoval, a soudkyně proto nařídila řízení, v němž se mělo řešit případně zrušení youtuberova oddlužení, což by mu přineslo další problémy. Nyní ovšem Datel na výzvu konečně reagoval a ve vyjádření v insolvenčním rejstříku nejenže se snažil vše uvést na pravou míru, ale navíc si vůbec nebral servítky.

Datlovo vyjádření

Datel se snaží soud přesvědčit, že žádné další příjmy opravdu neměl a všechny zprávy okolo jeho osoby považuje za čisté spekulace. „Žádné příjmy mimo zaměstnání nemám, ani jsem za celý minulý rok neměl. V příloze zasílám veškeré výplatní pásky a pevně věřím, že postačí jako přehled o mých příjmech. Jak sem již zmiňoval v předchozích vyjádřeních, jakmile bych nějaký příjem navíc měl, ihned o tom budu informovat insolvenčního správce,“ píše Datel a dodává, že vše platí včas a aktuální situaci okolo své osoby moc nechápe. „Vše platím včas a tak jak mám, takže nevidím jediný důvod rušení mé insolvence a nechápu důvod vedení jednání o jejím zrušení. Jestli jsem pochybil tím, že jsem již dříve nedodal svému insolvenčnímu správci přehled příjmů, tak se opravdu omlouvám. Nevěděl jsem, že se musí něco takového podávat, když nemám jiné příjmy než ty ze zaměstnání.“

Příjmy z Clash of the Stars

A jak je to s jeho příjmy z Clash of the Stars, kde ho aktuálně čeká jeho třetí zápas? Od organizace prozatím neviděl ani korunu. Celou domluvenou částku má totiž získat právě až po třetím fightu. Konkrétně má pak za první dva večery dohromady inkasovat 40 tisíc korun a za blížící se střetnutí, v němž bude bojovat o titul, mu přistane na účtu 50 tisíc. Za tři zápasy tedy celkově získá 90 tisíc korun.

„Příjmy z Clash of the Stars jsem zatím žádné neměl a mrzí mě, že soud přihlíží na články bulvárních novinářů a pochyby závistivých jedinců, kteří nemají jediný důvod mi cokoliv závidět. Již v předchozích vyjádřeních jsem uvedl, že veškeré peníze ze zápasů dostanu až po třetím absolvovaném. Tudíž je zcela bezpředmětné se mě na tyto příjmy neustále ptát či psát, že je tajím, stejně tak, jako s tím zatěžovat vedení organizace, ve které zápasím,“ píše Datel. Spekulace o tom, že za jeden zápas získal 300 tisíc korun, pak považuje za nesmyslné a vůči samotnému sportu MMA i urážlivé.

Naštvaly ho také dotazy na to, proč neměl zápas už během čtvrtého galavečera. „Připadám si, jako by mě do něj někdo chtěl přinutit a přikázat mi, abych ho měl ihned, nejlépe již zítra. Pokládám si otázku, kde to jsme? Kde to žijeme? Rád bych uspokojil všechny své věřitele a také se o to ze všech svých sil snažím, ale jsem jen člověk, mám emoce a jedno vědomí, musím si občas odpočinout a zápasím zcela pro radost, jsem pouze a jen šťastný z toho, že díky své práci z minulosti mohu v této rostoucí organizaci zápasit a případně vydělat nějaké peníze navíc, a dát je lidem, kterým je dlužím,“ tvrdí Datel.

Kdo mu zaplatil zuby?

A jak je to s jeho novými zuby či jeho dovolenými? Tyto výdaje jdou na vrub jeho partnerky, influencerky Barbory Stříteské a zmíněné zuby zkrátka dostal. „Dovolené a dárky mi kupuje moje přítelkyně, kupuje mi jídlo, financuje veškeré mé aktivity, které jsou vidět na mých sociálních sítích, platí mi cesty a radosti, minulý týden mi koupila nový kartáček na moje nové zuby, které jsem dostal zadarmo na slovenské klinice. Tím odpovídám na zcela zbytečnou narážku, Marek Valášek má nové zuby! Z čeho je zaplatil? Zkrátka jsem je dostal,“ tvrdí nadále youtuber. Dodává pak, že tím všechny záležitosti vysvětlil a slibuje, že vše nyní bude zasílat včas. Co myslíte, podařilo se mu všechny spekulace pořádně vysvětlit?

Sdílejte článek

Přečtěte si také