Virály

12. října 2023 12:02

redakce Prima Lajk

Žena čelí nenávisti kvůli chlupům. Má je úplně všude

Žena z Afriky čelí nenávisti kvůli chlupům na těle. Přála by si, aby ji lidé respektovali.

42letá Khosi Nkanyezi Buthelezi z Jihoafrické republiky si už v mládí všimla, že se od ostatních dívek v určitém ohledu liší. Nejdříve si z většího množství chlupů na hrudi, nohou, rukou, ale i na tváři nic nedělala, jenže čím byla starší, tím hůř byla kvůli ochlupení ostatními přijímána.

Dnes Khosi čelí nejen trapným vtipům internetových trollů, ale místy i nenávisti čistě za to, jak vypadá. Někteří se pak ptají, proč se zkrátka žena neholí. Důvod je prostý, pravidelným holením by nejenže ztrácela čas, ale navíc situaci i zhoršovala. Což si koneckonců před lety na vlastní kůži ověřila, když se kvůli bývalé práci snažila vypadat reprezentativně. Rozhodla se proto zvolit opačnou cestu.

@khosinkanyezibuthelezi Celebrating Romance with @Busisekile Khumalo @natashaandersauthor and Jo Watson🍾 #booktok #womenoftiktok #womenauthors #editor #booklovers ♬ I Am a Queen - J. Renee

Založila si TikTok a začala růst svého nezvyklého ochlupení dokumentovat. Odlišný vzhled se totiž dá vnímat i jako odlišení se, díky kterému získala nečekanou popularitu. „Krása přichází ve všech podobách, tvarech a velikostech, a já chci, aby se tak hledělo i na tělesné ochlupení,“ prohlásila Jihoafričanka s tím, že hodlá být pro ostatní inspirací.

Sdílejte článek

Přečtěte si také