Bendigovi spadl kámen ze srdce: V moučné kauze se mu vina neprokázala

Jan Bendig o kauze mouka

Zpěvákovi Janu Bendigovi (30) spadl kámen ze srdce poté, co úřady potvrdily, že moučná kauza je uzavřená. V březnu došla policie k závěru, že útok na červeném koberci byl domluvený a zaplacený. Nyní Bendig sdílel úřední rozhodnutí, že správní řízení bylo zastaveno. Vina se neprokázala.

Zpěvák byl po útoku, kdy ho barman na červeném koberci před udílením cen Český slavík posypal moukou, veřejně kritizován. Policie totiž zjistila, že moučný útok byl předem domluvený a dokonce zaplacený.

Bendig však od počátku tvrdil, že on sám nic neprovedl. Nyní má potvrzené, že vina se mu neprokázala. „Správní řízení vůči obviněnému bylo dne 16. srpna 2024 zastaveno, neboť při absenci jiných důkazů nelze jednání nad vší pochybnost prokázat a nelze ho postavit pouze na výpovědi svědka Lukáše Procházky,“ je napsáno v dokumentu, který Jan Bendig sdílel na svém instagramovém profilu.

„Teď konečně mohu s čistým srdcem a radostí říct, že jsem celou dobu mluvil pravdu a potvrdilo to i přestupkové řízení, které celou věc definitivně uzavřelo s tím, že jsem nic z toho, co mi bylo dáváno za vinu, nespáchal,“ vyjádřil se Jan Bendig v prohlášení na Instagramu.

Je tedy otázkou, co Bendig o kauze opravdu věděl a nevěděl. Vinu se mu ale prokázat nepodařilo. Jakou roli ale hrál v moučné kauze jeho partner a manažer Lukáš Rejmon? To Bendig nekomentoval.

Čtěte také: Jan Bendig měl autonehodu. Po srážce s dalším vozem je jeho Mercedes na odpis

„Jsem rád, že se moje pravda, za kterou jsem bojoval a za kterou se mi spoustu lidí vysmívalo, potvrdila,“ dodal Bendig.

Smířil se s tím, že mu jistě mnozí ani po úředním rozhodnutí nebudou věřit. Doplnil pak, že i přes veškeré peklo, kterým si v posledních měsících prošel, hází celou kauzu mouka za hlavu. „Jedu dál, protože mě čeká spousta nádherných pracovních projektů a furt pro vás i pro sebe chci bejt ten pozitivní kluk, kterej život vidí přes růžové brýle. Pro mě je jen nejdůležitější, že teď víte, že jsem vám celou dobu nelhal. Děkuju ještě jednou všem, kdo mi fandili a věřili. Bez vás bych to nezvládl,“ dodal zpěvák.

Jan Bendig promluvil o zdraví: Když moje rodina vidí nemocného, odplivne si:

Sdílejte článek

Přečtěte si také