Carrie Kirsten se strachuje o mladší sestru. Andree diagnostikovali nádor prsu

Mladší sestra známé influencerky Carrie Kirsten (26), Andrea Zítková, prožívá těžké období. Během zkouškového období si v prsu nahmatala bulku a po provedených vyšetřeních jí byl diagnostikován nádor prsu. Aktuálně je po operaci a čeká, že nález bude nezhoubný.

„Poslední měsíce byly náročné, celé se to odehrávalo především během zkouškového. Den před jednou z prvních zkoušek jsem si v prsu nahmatala bulku a po provedených vyšetřeních mi byl diagnostikován nádor prsu,“ svěřila se Andrea na svých sociálních sítích.

Čtěte také: Carrie Kirsten vytahuje špínu na svoje ex. Zveřejnila důkazy, že ji Daniel Bayer mlátil

Upozorňuje na důležitost pravidelných kontrol

„I když to bylo těžké, tak mi přijde, že jsem to celé lépe zvládala díky tomu, že jsem medik. Určitým způsobem mi to pomohlo zachovat nadhled. Jsem po operaci, i když to bolí, je mi mnohem lépe. Měla jsem to štěstí být v péči špičkových lékařů,“ vysvětlila na Instagramu s tím, že pro ni jako pro medika to bylo určitým způsobem přínosné, vidět to a zažít si to z té druhé strany.

„Nesdílím tohle proto, abyste mě litovali, ale abyste si uvědomili důležitost pravidelných kontrol. Já jsem šla do nemocnice den po tom, co jsem si bulku nahmatala, a věřím, že se tím všechno podchytilo včas,“ zakončila s tím, že výsledky z histologie ještě nemá, ale věří, že vše dobře dopadne.

Jak přiznala v rozhovoru pro Extra.cz, vše zveřejnila až po operaci, nechtěla totiž, aby ji ostatní litovali. „Já jsem nechtěla, aby mě ostatní litovali. Chtěla jsem tím upozornit, že je důležitá prevence. Myslím si, že doba je hrozně rozlítaná a zapomínáme na sebe. Je důležité si na sebe udělat čas a věnovat ho i těm kontrolám. I kdyby to pomohlo jednomu člověku, tak to splnilo účel,“ popsala.

Přečtěte si: Rakovinu prsu může způsobit faktor, který ženy přehlížejí. Rozhodně ho nepodceňujte

První člověk, kterému se se svým zdravotním stavem svěřila, byla její maminka. „První, komu jsem volala, byla mamka, která je lékařka. Hned druhý den jsem za ní šla do nemocnice na sonografii a ta mě následně odeslala na specializované pracoviště do Motola. Na mamologii následně shledali stejný nález,“ dodala Andrea Zítková.

Rakovina se opět vrátila zpěvačce Aničce Slováčkové:

Sdílejte článek

Přečtěte si také