Youtubeři

6. prosince 2023 14:44

redakce Prima Lajk

Datlovi lži u soudu: Tvrdil, že mu Clash vyplatil 90 tisíc, ve skutečnosti šlo o miliony

Marek Datel si zkrátka nedá pokoj. Mladý influencer se potýká s finančními problémy už nějakou dobu. Teď to ale navíc vypadá, že mu hrozí další. U soudu měl totiž lhát o výši peněz, kterou mu měla za zápas vyplatit organizace Clash of the stars.

Marek Valášek alias Datel se momentálně nacházel v insolvenci. Právě ta má pomoci lidem, kteří se dostali do finančních problémů, aby se znovu postavili na vlastní nohy. Kvůli jeho podezřelému chování to ale aktuálně vypadá na její zrušení. Datel měl podle všeho u soudu lhát o příjmech, které mu vyplatila organizace Clash of the stars. Podle jeho slov za svou účast v zápase obdržel 90 tisíc korun, ve skutečnosti se však mělo jednat až o 2 miliony korun, jak uvádí Extra.cz.

Mohlo by vás zajímat: Youtuber Datel promluvil o dítěti. Přeje si přítelkyní Bárou víc kluka, nebo holčičku?

Datel se totiž zřejmě ze všech sil snažil, aby v insolvenci zaplatil co možná nejmenší částku. Mělo by to být ale přesně naopak. Soudkyně měla pocit, že se Marek snaží vyhýbat povinnostem. Svou nedůvěru projevila také kvůli tomu, že jí nedávalo smysl, jak může pětadvacetiletý mladý muž brát podle papírů minimální mzdu, ačkoliv by si mohl rukama vydělat několikanásobky. Valášek se proti rozhodnutí soudu odvolal.

Důvěryhodnost na bodu mrazu

Datlovi už momentálně nevěří ani široká veřejnost. Ačkoliv má půl milionové dluhy, neustále si se svou přítelkyní Bárou Stříteskou létají na dovolené, kupují drahou elektroniku i oblečení. Marek ale tvrdí, že je to hlavně díky jeho partnerce, od které se aktuálně nechává živit.

Čtěte také: Datel prožil těžké hodiny. Měl strach, že jeho chlupatý přítel se už nepostaví

Clash of the Stars nemělo uzavřené smlouvy přímo s Valáškem, ale s firmami, které vlastní jeho zaměstnavatel. Objevuje se tak otázka, zda se jednalo o promyšlený tah či nikoliv. Pokud s organizací nejednal přímo, ale přes zprostředkovatele, může se jednat o odklon financí.

Zákulisí Clash of the Stars:

Sdílejte článek

Přečtěte si také