Youtubeři

24. července 2024 12:54

Šarlota Chmelařová

Dívka skončila školu v 16 letech, aby se mohla věnovat kariéře influencerky

Teprve šestnáctiletá Amelie Hobson má pohádkově rozjetou kariéru a vydělává peníze, o kterých by se mnohým lidem mohlo jen snít. Tato influencerka měla už ve svých 13 letech milion sledujících na TikToku.

Amelie Hobson (16) z Anglie, která vystupuje pod přezdívkou Ami Charlize, si mohla dovolit luxus v podobě přerušení studia. Ve svých šestnácti letech se po domluvě s rodiči rozhodla ukončit školu. Měla splněnou povinnou školní docházku, která je ve Velké Británii daná zákonem, a rozhodla se naplno věnovat sociálním sítím.

Ve tvoření obsahu je totiž skutečně dobrá, alespoň to tvrdí její výsledky, počty sledujících a zhlédnutí. V době vzniku tohoto článku má na TikToku přes 3,4 milionu sledujících. Za obsah už si vydělává pohádkové peníze, o kterým se mnohým ani nesní. „První telefon jsem dostala v 10 letech. Někteří lidé si myslí, že je to velmi brzy, já jsem za něj byla ráda,“ prozradila mladá influencerka, která točí především obsah týkající se módy a make-upu. Na TikToku začínala s tanečními videi a také lip-syncs (videa, u kterých člověk otevírá pusu na přidaný zvuk z jiného zdroje).

Maminka je na svou dceru hrdá

Obrovskou podporu má Amelie především od svých rodičů. „Žije prostě úžasný život,“ sdělila Dawn Hobson (52) v rozhovoru pro MailOnline. O veškeré finance se jí prý stará její otec Mark. „Z jejích peněz jí nic nebereme, všechno je její,“ dodala. Ona dohlíží na správu sociálních sítí, kde dává pozor na to, aby byla jejich dcera v bezpečí. „Všechny její účty na sociálních sítích kontroluji, mažu nevhodné komentáře a hejty, případně obrázky zaslané od mužů. Denně dostává přes dvě stě zpráv,“ sdělila její maminka.

Čtěte také: Titulní stranu srpnového Playboye zdobí žhavá kráska. Rachel září zahalená do diamantů

A dodala, že ačkoliv neprozradí přesnou částku, kterou si její dcera vydělává, mohla by si klidně koupit dům za devět milionů. „Tato teenagerka vydělává tolik, co lidé vydělají za rok, a to pouze jednou obchodní smlouvou. Bohužel její úspěch vedl k tomu, že jí ostatní svého času záviděli a ve škole ji šikanovali,“ dodala Dawn.

Za vším tím úspěchem a slávou se ale skrývá i odvrácená strana. Amelii na škole spolužáci kvůli jejímu úspěchu šikanovali a ona přišla o spousty kamarádů, o kterých si myslela, že jsou její skuteční přátelé. Zřejmě i to byl jeden z důvodů, proč se Amelie rozhodla přerušit studium. „Pro rodinu to bylo velmi těžké, měla jsem strach, že dcera nebude mít možnost najít si nové přátele,“ uzavřela matka Dawn. Jak se ale zdá, co se výplaty týče, jednalo se o správné rozhodnutí, které teď její dceři přináší miliony.

Influenceři porušují předpisy:

Sdílejte článek
Štítky youtubeři influencerka Amelie Hobson Ami Charlize

Přečtěte si také