Extrém

30. července 2024 15:27

redakce Prima Lajk

Predátor Mína K. trýzní trans komunitu. Padají obvinění z obtěžování i znásilnění

Mína K. vystupuje pod ženským jménem, ale narodil se jako muž. V trans komunitě je známou osobou. Už delší dobu se ale na sociálních sítích šíří svědectví, která tvrdí, že je Mína násilník.

Několik dívek na sociálních sítích uvedlo, že se staly obětí Míny K. Podle Expresu se Mína jako činná aktivistka hlásí k antifašismu, podpoře Palestiny a zúčastnila se demonstrace za právo na potraty. Ze sociálních sítí se ale stáhla. Mohou za to zveřejněná svědectví?

„Mína byla několika různými queer lidmi obviněna z nevhodného sexuálního chování, sexuálního obtěžování a znásilnění a jediné, co udělala, bylo, že vydala ‚no i didn't‘ prohlášení,“ objevilo se na sociální síti X před rokem, jak uvádí Expres.

„Tato žena mě znásilnila. Je to sexuální predátor,“ objevilo se teď další svědectví na sítích. Mína K. údajně žije v Brně a má blízko k tamním aktivistickým skupinám. Žena, která tuto zprávu anonymně zveřejnila, nabádá ostatní k opatrnosti.

„S Mínou jsem se znala před několika lety. Chodila s mojí kamarádkou. Mína znásilnila naše společné kámošstvo, zatímco mě dlouhodobě a opakovaně sexuálně obtěžovala a verbálně napadala. Ona byla dospělá, já nezletilá,“ uvedla další z žen a dodala, že zmíněný predátor dál obtěžuje mladé lidi.

Zatím není známo, zda se některá ze zmíněných obětí obrátila také na policii.

Podívejte se také na rozhovor s advokátkou Lucií Hrdou, která bojuje například za to, aby se nepřenášela vina z pachatele na oběť:

Sdílejte článek

Přečtěte si také