Youtubeři

3. října 2024 11:35

Eliška Reiglová

Shopaholicadel přiznala, že svého králíčka poslala na smrt. Vypustila ho do mrazu

Kontroverzní youtuberka a influencerka Shopaholicadel přišla v nemilost veřejnosti z mnoha důvodů, tím nejzásadnějším však je její chování ke zvířatům. Kauzu týkající se týrání rozjel objev mrtvého morčete i s klecí před jejím bytem. Tou dobou se lidé obávali ještě o králíčka, kterého měla také v péči. Nyní přiznala, že se ho krutým způsobem zbavila.

Loňská zima přinesla na český internet jednu z nejkontroverznějších kauz týkajících se světa influencerů. Tou dobou už výrazně kritizovaná Shopaholicadel měnila bydliště, a ač tou dobou měla vícero zvířat, do nového bytu s ní šel jen pes. Morče bylo nalezeno mrtvé v kleci před jejím bytem a o tom, co se stalo s králíčkem, mohli lidé jen spekulovat.

Smrt morčete influencerka nejprve sváděla na to, že ho nešikovně upustila a zemřelo v důsledku pádu na zem. Poté tvrdila, že prodejkyně jí musela něco zatajit, protože morče hodně kašlalo a nakonec podlehlo nemoci. Internetoví diskutující jsou si dodnes jistí tím, že ho zkrátka v kleci dala ven k popelnicím, kde nakonec umrzlo. O tom, co se stalo králíčkovi, se tehdy dalo jen spekulovat.

Krutá smrt na mrazu

Po dlouhé době se Shopaholicadel rozhodla ke svému chování vůči zvířatům vyjádřit a téma padlo právě na králíčka. Zřejmě jen málokoho překvapí, že nejčastěji zmiňovaná teorie o jeho osudu je nakonec pravdivá. Nejnenáviděnější influencerka české internetové scény celý problém svedla právě na situaci s bydlením.

„Já jsem měla ještě králíčka, jenže on začal dělat prostě takový věci, že já jsem ho v tom pronájmu nemohla mít, protože fakt jako to rušilo i jako sousedy, tohlecto. Prostě já jsem ani nevěděla, jak se o toho králíčka stará. Já jsem si ho pořídila a nenaštudovala jsem si prostě, jak se o něj starat,“ přiznala v rozhovoru s Nelou Slovákovou, jehož úryvek na TikToku zveřejnil uživatel Broogler.

„Já jsem se potom stěhovala, v devět ráno měli vlastně přijet stěhováci a já jsem nevěděla prostě, kam mám toho králíka dát, protože ani jako bych nestihla otevíračku zverimexu, abych se zeptala tam, jestli ho někdo nechce. Nikdo by si ho ode mě asi nekoupil, bylo to prostě všechno narychlo. No a my jsme v noci, aby to neviděli lidi, my jsme ho odvezli a vypustili do lesa,“ uvedla Adéla.

Velká nenávist

Lidé Adélu Pulcovou, jak se Shopaholicadel ve skutečnosti jmenuje, dlouhodobě obviňují z toho, že se svými zvířaty špatně zachází. Koneckonců v minulosti proběhlo i několik pokusů o to, aby byl její pes předán do lepších podmínek. Influencerka si nyní, alespoň zdánlivě, sype popel na hlavu. „To byla největší chyba, co jsem mohla udělat. A to bylo do zimy,“ dodala ke králíkovi.

Pulcová si je dobře vědoma, že právě její chování k domácím mazlíčkům bylo největším hřebíkem do rakve její pseudokariéry. „Dodneška se za to nenávidím a kvůli tomu mě právě ty lidi na tom internetu tak nesnáší. Protože víme všichni, že zvířata lidi milujou, a kvůli tomu mě právě nenáviděj na tom internetu,“ doplnila. Soudě dle komentářů v diskuzích týkajících se tohoto vyjádření jí však lidé lítost nad králíkem vůbec nevěří.

Podívejte se na rozhovor s Nelou Slovákovou, v němž zmínila téma založení rodiny:


Přečtěte si také